Trollskogsletande

Länge var jag min önskan trogen, om att hitta den perfekta trollskogen. 
Perfekt är väl kanske omöjligt i sig, skulle faktiskt bli nöjd med en som är okej. 
Jag begav mig iväg med sol i sydväst, vilket betydde att klockan var efter ett. 
Möten med getingar och spindeldjur, fick mig att ilskna och ropa *självcensur*.
 
Med svett rinnande ner för ryggen, bett från myggen och solbränna på näsryggen.
Vandrade jag i någon timma, försökte att inte svimma och såg målet glimma. 
Mossan, upplyst av gyllene strålar, gav faktiskt mitt trötta hjärta glädjetårar.
Trots att den inte var helt perfekt nej, så var det den bästa trollskogen för mig. 
 
Kanske just tack vare det faktumet att den "bara" var okej. 
 
// Mia Lejon 22/7-2013
 
 
 
 
Yours sincerely invisiblefrog

Today

Emma gjorde en gissning på att jag blivit jagad av en ko. Bra gissning eftersom det inte hade förvånat mig om jag blivit det. Tyvärr är det fel, no milkshake for you Emmsan!
 
Så vad var det rätta svaret? Nummer tre - jag slog halvt ihjäl mig på jord och brännässlor. Mer om det strax! 
 
Idag bestämde nämligen jag och Johannes att packa en ryggsäck med matsäck och bege oss ut längs en vandringsled här i närheten. 
 
 
Det började med en lång och brant backe som först tog oss till ett berg med jättefin utsikt.
 
 
 
Jag var svettig, andfådd och myggbiten och inte på det bästa humöret när vi tillslut tog oss upp för hela backen. Ändrade till och med på min outfit för att inte överhettas. En vilopaus och en flaska vatten senare började vi lunka på längs den underbara trollskogen och jag njöt av doften som omfamnade oss. Vi hittade smultron och blåbär och jag blev helt till mig. Det blev mer bär än bilderna visar!
 
 
 
Johannes knöt sina skor medan jag beundrade blommor och natur. Och plockade mer blåbär. Kan hända att jag slogs med insekter också men till mitt försvar så var det dem som började. 
 
 
Efter en väldigt skön vandring började vi närma oss det stället där vi började och det är nu som den halva ihjälslagningen kommer in. Min älskade men ibland dåraktiga pojke valde nämligen en väldigt knepig väg när vi skulle ta oss ut från skogen till "bilvägen" (ni andra som också bott på landet vet vad jag menar, grusväg kantad med skog). Jag som är känd för att göra klantiga saker, exempelvis spilla filmjölk på min nyinköpta laptop och sedan spilla ut resten i sängen, var väl lagom optimistisk över hur jag skulle ta mig fram. Jag tog aldrig någon bild vid det här läget men det var katastrofalt svårt. Ruttna träd, "ministup" och stenar som helt plötsligt lossnade under mina fötter. 
 
Jag hittade ett ställe tillsist som jag tyckte såg mindre livsfarligt ut och försiktigt tog jag mig neråt med bärburken i handen. Första steget gick bra, tills marken under mig försvann i ett förbannat hål vilket gjorde att min balans for ut i kosmos och jag panikslagen slår i högersidan av kroppen mot en stor sten och hamnar på rumpen. (Bären klarade sig, locket var på)! Det var seriöst nära att jag började lipa. Istället förvandlade jag min chock och smärta till ilska och efter mycket om och men tog jag mig upp på fötter.
 
Vid det här laget stod redan Johannes på vägen och tittade lite småroat på mig. För klar var jag ju naturligtvis inte. Jag hade en hel armé brännäslor mitt i vägen för där jag behövde gå och jag hade inte direkt långbyxor. Mörbultad och arg gick jag försiktigt ett steg i taget genom minfältet av nässlor, skräckslagen över tanken att ramla in i dem. Jag överlevde! Surare än någonsin men levande. Yay!
 
 
Väl hemma hos Johannes föräldrar igen försökte jag imponera genom att laga blåbärspaj. Det lyckades. 
 
Vet att det här redan är ett långt inlägg men jag måste skriva det här för det är helt absurt. Sitter med ett hjärta som dunkar fortare än någonsin och försöker lugna ner mig. Har försökt skriva det här blogginlägget i någon timme eftersom internetuppkopplingen inte velat samarbeta. Under den här tiden har en flygande insekt från helvetet helt seriöst ATTACKERAT mig om och om och om igen. Inte som en vänlig fluga som hälsar och sen åker sin väg. Utan som någon form av mördarmaskin som biter, försöker krypa in i mitt öra och sitter kvar på mig fast jag slagit till den så den borde ha dött. 
 
Tillslut blev jag så rädd att Johannes fick komma och slå ihjäl den jäveln. Insekter och spindlar hatar mig. Så är det bara. Tänker isolera mig i någon plastboll för all framtid. Ärrad för livet. 
 
 
Yours sincerely invisiblefrog
 
 
 

Tjosan trosan

Senaste inlägget publicerades 23 juni. Idag är det 16 juli. Kan jag skylla på sommarlov  arbetslöshet? Vad sägs om en liten sammanfattning av de senaste veckorna som gottgöring? 
 
Vad i helskotta har grodan hållit på med de senaste veckorna?
 
Jag blev avtackad på jobbet med glass, jordgubbar och pinsamma minnen. För att inte glömma presenter!

 
BUBBELPLAST!
 
Skulle kanske saknat Björkekärr, om jag inte skulle fortsätta där som frivillig. Ni blir aldrig av med mig! 
 
Har hängt mycket hemma hos mina föräldrar den senaste tiden också. Snyltat mat, skämt ut mina systrar och gosat med djuren. Alla utom fågeln. Jag tycker inte om den gaphalsiga bitaren. 
 
 
 
Jag och hunden blev förresten påkommna mitt under en puss. Förlåt Johannes. Den som är uppmärksam förstår i och för sig att pussbilderna togs någon gång i april, maj eftersom jag har LÅNGT hår på dem. 
 
Ohoh...
 
 
Hängt med Emma på Frölunda torg, avenyn och vid operan. Två av tre gånger kom en busslast japaner med dubbelt så många kameror mot oss och skulle fota exakt ALLT. 
 
Old pic, wiie. 
 
 
Hängt med Lisa och hittat igelkottar, nattat en treåring femtioelva gånger och fisit i kapp! 
 
 
 
Jag har svettats så mycket att jag odlat en blomma i håret och införskaffat nya solglasögon...
 
 
... som Lizzie snodde. 
 
I fredags åkte jag till Rimforsa för att umgås med pojkvän och pojkväns familj. 4 timmars buss, sjukt god pizza, underbar domkyrka, båtutflykt och mitt första bad - avklarat.  Åker tillbaka till götet på torsdag (så alla ni som dör av längtan, HÅLL UT). 
 
Flytväst - javässt. 
 
Tror jag fått med det mesta. Snart kommer ett inlägg om just den här dagen upp. Dör ni inte lite av spänningen? Har jag idag:
 
  1. Svalt en mygga som flög rätt in i min mun?
  2. Blivit jagad av en ko?
  3. Halvt slagit ihjäl mig i jord och brännässlor? 
Gissa rätt och vinn ett pris! 
 
Yours sincerely invisiblefrog

RSS 2.0