Kan kakor mögla?

Hittade en burk med nötkakor i kylskåpet - som bakades strax innan julafton. Tror ni de är dödliga?

Tänkvärt

"Den som inte har mål i livet kommer aldrig fram"


Tror jag måste påminna mig själv om att inte glömma av mina mål. Och kämpa. Just nu kanske bördan känns extra tung, men när jag väl når mållinjen och kan kasta av mig min ryggsäck och lägga mig i gräset - då kommer det vara värt det.




Yours sincerely invisiblefrog

Veckor av plugg senare...

Efter att ha för första gången faktiskt LÄST exemplen i matteboken så lyckades jag lösa inte bara uppgifter utan SJTÄRNUPPGIFTER (alias, vg - mvg nivå). Grodan stolt. 


Dagen har varit otroligt seg. Först vaknade jag inte av min väckarklocka så fick stressa ihjäl mig för att hinna till en filosofilektion där vi egentligen inte gjorde någonting. Sedan flummade jag i biblioteket med Daniel i tre timmar på håltimman. På fysiklektionen somnade jag... igen... tycker synd om min lärare där faktiskt. Så nu sitter jag här och försöker traggla orealistiska tal som får mitt huvud att snurra.


Once upon a time. My room looked like this. 




Now.....




It looks like this:


Man skulle kunna kalla det för "naturlinjens läxförbannelse". Men jag kallar det bara ostädat.


Yours sincerely invisiblefrog


planera by demi :D

hej
idag fick jag äran att gäst bloggga för mia :D
jag heter demi och jag ska skriva lite om träning :D
att  träna och att må bra är en del av mitt liv :D
mina tips för att klara skolan och träningen är att planera :D
planera vad just du ska göra vare vecka .. köp en kalender ;D hahaah :D
PUss  igår vare sol idag ere regn :D
hahaha :D men vad gör de be happy every day :D
ska gö lite reklam KOM PÅ MINA PASS :D mån-body jam sön-zumba :D
PÖÖSÖSSS

Hopplöst

Nä. Nu ger jag upp. Fuck den här dumma mattekursen. IG hej hej.

Ett tips: Läs ALDRIG skitkursen matte E. Värsta jag någonsin varit med om. 

Nu ska jag kurra ihop i fosterställning och vinka hejdå till min framtid. 




Yours sincerely invisiblefrog

Dagens ungdomar

Älskling ligger i sängen med sin dator. Jag sitter i soffan med min dator. Vi konverserar via facebook. Vart är världen på väg?





Yours sincerely invisiblefrog

Ett halvt år

Vad är det för en dag, vad är det för en dag, det är ingen vanlig dag för det är grodans födelsed... Eller nej det är det inte. Men det är en mycket speicell dag idag! Mer speciell än grodans födelsedag faktiskt (jag vet, är själv chockad). 

Idag har det nämligen gått 6 månader sedan jag blev ihop med min underbara prins! WIIIIHOO! Helt freaking awesome! Älskar dig fining, never let me go <3



Grodans. Rör ni så dör ni. 


Det första jag gjorde för ett halvår sen. Markerade mitt revir.


Dock så har jag varit sängliggande 80 % av dagen. Vaknade upp med rejält illamående och kunde inte stå upp i mer än 10 sekunder innan yrseln fick mig att framstå stupfull. Gissa vem som blev nerbäddad med en gång hon klivit upp? Suck. Så jag har för det mesta sovit, tjurat och läst bloggar. 

Men som tur är blidde det bättre under dagen (måste vara kärlekens helande kraft right? Antingen det eller all sömn). Så nu har jag hunnit med att få i mig marmeladmacka + 3 kakor (hehe), och vandra till hemköp och köpa lösgodis (ännu mer hehe). Så det blir nog en lyckad halvårsdag trots allt! Fast jag varit en tråkig zombie.


Älskling är förresten bäst när man är sjuk. Förutan att han glömde köpa den enda saken jag kunde tänka mig att äta när jag mådde som värst, vaniljyoggi. Aja han är bra på det hela bädda ner, hålla om och pussa i pannan köret. Vilken tur att han är min.


Nu ska jag skriva klart en outline till min uppsats (som tydligen skulle vart inne igår.. tack din förbaskade skitlärare) och sedan blir det att mysa hela kvällen lång. Om det är med min godispåse eller med min prins låter jag vara osagt. 


Min prins älskar förresten kakor. Här är bildbevis.

Update. Paketet närmast har nu grodan gjort slut på. Highfive!

Trevlig helg!


Yours sincerely invisiblefrog

Novell

Börjar halv tolv idag så tillbringar tiden med att läsa gamla texter jag skrivit. Hittade en novell som jag minns att jag skrev för cirka ett år sedan. Då tänkte jag att självklart vill ni läsa något som grodan skrivit när hon var yngre! Vem vill inte? Alla småförfattare där ute får ha överseende med den kassa kvaliten. Enjoy.



Vinden fick en slinga av brunt hår att bryta sig fri från den pedantiska håruppsättningen. Den virvlade runt en stund och lade sig sedan till ro vid hennes högra, blågröna öga. Även om det kittlades brydde hon sig inte om att flytta undan den. Hon stirrade stint på stupet som bredde ut sig framför henne. Aldrig skulle hon väl ha trott att något så skräckinjagande kunde vara så vackert samtidigt. Det abrupta slutet av landmark som ledde in i en magisk värld där endast luft existerade. Hon slöt ögonen en stund och fantiserade om hur det skulle kännas att alltid leva där. En värld där hon levde ett med luften, där ingenting annat fanns som störde. Där hon bara flöt omkring. Utan att tänka. Utan att känna. Där hon bara existerade och sedan inget mer…

Hennes öron uppfattade ljudet av fotsteg och hennes sinne återvände till verkligheten. Ljudet närmade sig platsen där hon stod för att slutligen stanna upp. När hon kände handen som varsamt lades på hennes axel sköljde bara en lätt rysning igenom hennes kropp. Hon hade redan vetat att det var han.

Försiktigt lade han tillrätta den förirrade hårtesten på sin ursprungliga plats och lät sedan handen varsamt smeka längs hennes kindben. Med den andra handen förde han lätt hennes slanka kropp bakåt, bort från stupet. Hon kunde känna hans varma kropp mot sin rygg, känna doften av hans rakvatten. Samma lukt hon hade känt från hans kropp de senaste fem åren. Hon tog ett djupt andetag och drog in sötman och aromen av sin älskade medan hon fortsatte hålla blicken bort från honom. Mot fjärran.

– Älskling, det är snart dags.

Hans röst var len och orden präglades av omsorg. Hon hade aldrig förut känt sig så sorgsen över att höra hans ljuva stämma. Halsen snördes smärtsamt ihop och hon kände de välbekanta tårarna välla upp i ögonen. Det blev svårt att andas. Han måste ha känt hur hennes kropps ställning skiftade för han slog armarna om henne och började tröstande och långsamt vagga henne från sida till sida.

– Du vet att jag älskar dig Esmeralda. Du vet att jag för evigt är fångad av ditt hjärta likt en fluga är fångad i en spindels nät.

Hon svarade inte. Det var fortfarande svårt att andas normalt och orden fastnade i hennes hals innan de hann ut. Tårarna rann i smala linjer ner för hennes kinder och droppade ner på hennes blåsilvriga sjal. Ett litet sting av trygghet letades sig dock in i hennes ryggrad när hon kändes hans välbekanta famn. En lång tid passerade utan att någon sa något. Det var han som slutligen bröt tystnaden.

– Snälla, var inte ledsen. Hans röst var som en viskning och hon kunde höra smärtan i den. Du måste vara stark gumman.

Hans händer letade sig försiktigt ner till hennes mage där de vördnadsfullt smekte hennes utbuktning i små cirkelformade rörelser. Hon kände en lätt spark inifrån och kunde inte låta bli att le i all sorgsenhet­ vid förnimmelsen av stöten mot hennes inre.

– Du måste vara stark för er bådas skull.

Hon svalde hårt och vände sig om mot honom. Hans ögon var dystra men blicken lyste av en glödande passion. Ett litet försök till ett leende letade sig fram vid hans mungipa och han torkade försiktigt bort hennes tårar med sin tumme. Hon kämpade med fyra ord genom den ihopdragna halsen.

– Lova mig en sak.

Hennes röst var svag och ynklig men orden var ändå bestämda. Han såg forskande in i hennes ögon i någon minut innan han svarade,

– Vad som helst.


Hon drog ett djupt, smärtsamt andetag och sa,

– Kom hem igen.


Hon slog ner blicken när ögonen återigen blev tårfyllda. Varsamt lyfte han upp hennes haka och tvingade henne att se på honom.

– Jag lovar.

Sedan kysste han henne mer passionerat än någonsin. När de släppt taget om varandra stirrade de in i varandras ögon så länge att man skulle ha kunnat tro att de drunknat. Tillsist gav han henne en sista smekning över magen och en sista klapp på kinden innan han lyfte upp sin militärutrustning och gick mot den väntade bussen.

Hon stod länge och såg efter hur hennes älskade försvann bort i fjärran. Hon visste att hon aldrig mer skulle få se honom. Plågat vände hon sig åter mot stupet. Sedan långsamt ett steg fram. Nu kunde hon känna sina tår vila utanför markslutet. Solen höll precis på att gå upp längre bort framför henne och spred ett gulorange sken över dalen nedanför. Återigen började hon fantisera om det magiska luftlandet framför henne. Om hur det skulle vara att aldrig mera känna eller tänka. Och samtidigt smekte hon varsamt över magen i små cirkelformade rörelser.

//invisiblefrog




Tjenare här sitter jag och blir halvt tårögd. Inte bra eftersom jag verkligen inte har lust att sminka om mig. Nu drar jag till skolan, polarn. Höhö där var jag rolig.


Yours sincerely invisiblefrog

blubb

Idag trillade en viss efterlängtad sak in genom brevinkastet ner på hallgolvet. Min ena present till älskling! Wiho! Vill ni veta vad det är? Det är en... ey vänta nu. Så lätt låter jag mig inte luras! Han läser ju min blogg. Fy på er som nästa fick mig att avslöja det. 

Sitter förresten och diskuterar anglosaxare med älskling. Tänkte ta det som ämne till min uppsats i Engelska C. Fast ju mer jag läser om vad de var för något, desto mer osäker blir jag på mitt val av ämne. Borde kanske ta något tråkigare fast lättare istället? Typ Indiens industriella utveckling. Eller varför elever tvingas skriva onödiga uppsatser om random saker. 

Köpte tuggummi idag. Tycker om att leva on the edge så köpte en ny smak istället för den vanliga och tråkiga mintskiten. Det blev:  Extra - menthol honey lemon flavoured.

Vidrig. 

Men som sagt. Livning on the edge. 


Inte grodans cup of tea.

Nu blir det Matte E. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.


Taggad eller vad? 


Yours sincerely invisiblefrog



Slutet av ännu en dag

Shit vilken produktiv dag!


  • Somnade totalt 4 gånger på fysiklektionen. 

  • Pluggade matte med Tommy efter skolan, och lyckades lösa tre tal på två timmar. 

  • Skulle söka till högskolan, men var för lat för att kolla igenom alla olika utbildningar. 

  • Skulle borsta håret efter en dusch, orkade inte.

MEN! Lyckades låna hem två böcker till en uppsats i Engelska C som jag ska skriva. Insåg i och för sig att den ena är totalt värdelös och att den publicerades på 50-talet... känns inte jätteaktuell. 


Bra bokfynd grodan!


Sämst bokfynd grodan.

Fun fact: Ovanstående bilder togs med hjälp av min högra stortå. 

Nu ska jag klia hunden bakom örat, håll tummarna för att jag orkar lyfta handen. Memo till grodan: Sov mer än 2 timmar på natten. 


Yours sincerely invisiblefrog



Update liksom

Detta är vad som hänt de senaste (läs 3) timmarna.


Jag tog inte med mig boken till filosofilektionen och satt därför och läste bloggar istället. 

Jag lyckades vända skärmen på min mini pc upp och ner, panika, och sedan av en slump vända tillbaka den. För att sedan vända på skiten en gång till. 

Min pojkvän sa just att jag uppenbarligen tänder på getter. 

Det stinker ost i hela biblioteket på grund av en idiots val av macka. 



Blubbfisk. Har tofsar idag. Bara för att jag kan liksom. Mina fingrar leker sax. Bara för att de kan liksom.





Yours sincerely invisiblefrog






Saker grodan ogillar

Tänkte skriva hatar först, men det är ett så starkt ord som min kära lågstadielärare sa. Så här kommer den ultimata listan av vad grodan ogillar.


1) Dåliga hårdagar. 

2) Ost, om det inte är smält på en pizza. 

3) Människor som sätter sig bredvid en på bussen och sedan somnar.

4) Människor som sätter sig bredvid en på bussen, somnar och sedan blir skitsura över att bli väckta när man ska av. 

5) Människor med dåliga hårdagar som luktar ost. 



Nu ska jag ha filosofi. Smell yaa later. 


Yours sincerely invisiblefrog


Just another freaking monday

Här sitter jag i en glamourös sidenrock och dricker té gjort på rosenblad medan en av mina tjänare matar mig med vindruvor.

Eller inte.


Rosa mjukisbyxor + grå mussepiggtröja = Rätta måndagsoutfiten. 

O´boy med daim = Rätta måndagspluggdrickan.

Välja ämne till en uppsats i Engelska C + förbereda sig inför Nationella i Svenska B = Fel måndagsplugg.

Studera den underbara uppfinningen TV lite närmare = Rätt måndagsplugg. 


Så. Nu vet ni det. 


Sexigaste mappen ever. Samma min fick jag i morse när jag insåg att trollet i spegeln var jag.



Vad ska ni ägna kvällen åt? När ni inte slösar bort tid här menar jag. Plugga? Träna? Äta? Alla tre på samma gång? Grodan wants to know. 



Yours sincerely invisiblefrog



Efter regn kommer solsken

Det har varit en väldigt jobbig helg. Typ en sån där helg där man bara vill leka struts och gömma huvudet i sanden. Men nu efteråt inser jag hur viktig den här helgen var. Den klargjorde för mig att mitt sätt att leva inte fungerar, att det måste ske en förändring. För min pojkvän är det mest viktiga i mitt liv, och ingenting borde stå i vägen för det. 


Eftersom jag inte tänker gå in på vad det är jag måste förändra förstår jag att det här är smått förvirrande för er. Men oroa er inte, grodan kommer inte sluta blogga! (Hemska tanke liksom?)


Så nu, efter en glass och en liten toblerone, är jag beslutsam över att bli en lycklig groda. En lycklig groda som kommer leva ett långt och underbart liv med en lång och underbar prins. Livet är för kort för att ödslas på att må dåligt, därför tänker min nya livsambition vara att må bra! Ni vet vad det betyder? Japp, här kommer det ätas mycket glass och chips. Love it.



Du är det finaste jag vet, du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän, du är min tro, mitt hopp, min kärlek.
Du är mitt blod och mina lungor, mina ögon, mina skuldror,
mina händer och mitt hjärta.

Friheten är ditt vackra namn, vänskapen är din stolta moder,
rättvisan är din broder, freden är din syster,
kampen är din fader framtiden ditt ansvar.

Ja du är det finaste jag vet, du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.


// "Du är det finaste jag vet" av Björn Afzelius

Sedan vill jag tipsa om en av awesome blogg! Helt otroligt att jag inte snubblat över den innan. http://egoinas.se/ LÄS! Helt underbar människa och en helt underbar blogg. Grodan gillar. Yours sincerely invisiblefrog


Korkad groda

Klockan är tio och prinsen var, och är, omöjlig att väcka. Att jag var vrålhungrig och i akut behov av frukost spelade tydligen ingen som helst roll. Och eftersom jag är latare än latast på söndagar orkade jag inte fixa en skål med filmjölk åt mig själv, så roffade åt mig en apelsin istället.

Den var himmelskt god.


Den här veckan som följer är lite speciell. Varför? Jag har inte ett enda prov. Det är typ. Underbart. Tyvärr så har jag ett matteprov veckan efter och jag kan ju säga såhär: någon har snott mina hjärnceller.


Det hela började med att jag misslyckades med EN HEL SIDA lite mer svåra uppgifter. Fine det kan jag leva med. Men när jag sen misslyckas med TVÅ sidor basuppgifter, då är det något som inte står rätt till i mitt huvud. Älskling försökte förklara för mig igårkväll men det gick väl sådär... eller ja, det slutade med att jag i ren frustration kastade iväg pennan och sprang in och låste (stängde.. fortfarande inget lås) toadörren och tjurade. Bra grodan bra. Du är verkligen proffs på att hantera problematiska situationer. Not.


Låt er inte luras. Hon må se ut som en harmlös kattunge. Men när hon är arg blir hon ett skoningslöst lejon. Tur att prinsen gått en lejontämjarkurs.


För övrigt var gårdagen en av de värsta dagarna i mitt liv: därav no uppdatering av bloggen. 

Men men, nu är jag tillbaka för att skriva meningslösa inlägg om en grodas vardag. Vem vill inte läsa det menar jag?


Yours sincerely invisiblefrog

Hos prinsen

Äntligen fredag! Just nu ligger jag och älskling i hans underbart mysiga säng med varsin dator framför sig. Väldigt socialt av oss eller hur?


Sedan har jag tydligt klargjort att jag VÄGRAR ta hand om det berg med disk som bildats på en tentavecka. Jag kan göra något mer betydelsefullt istället, typ måla naglarna eller skratta åt faktumet att människor faktiskt tror att jag kommer kunna lyckas komma in på Chalmers. 


Jag har sen i onsdags varit helt besatt av att läsa diverse bakbloggar. Självdestruktivt på ett sätt. Att sitta och dregla över fantastiska godsaker och sedan veta att man själv sitter med ett gammalt smörgåsrån framför sig. Så jag funderar på börja baka som hobby. Jag vet absolut ingenting om det, lyckas halvhjärtat göra kladdkaka och muffins lite då och då, men ni vet vad man brukar säga: Övning ger färdighet. 


Har kreativa småsyskon...varför är inte jag det också då?
Tårtan gjordes förra året men jag minns tyvärr inte vad den bestod av. Det enda jag minns är att grädden runt omkring var sprutgrädde (de som misstolkar: skäms), och att den smälte på en minut.



Hoppas er helg blir lika awesome som min kommer bli! Fast det är tveksamt. Ni kommer ju inte få somna i famnen på världens bästa kille.


Yours sincerely invisiblefrog


We are family, I got all my sisters with me!

Har tre helt underbara systrar, som förtjänar lite hyllning!






Tina

Dina kommentarer måste vara bland de bästa som finns, du borde skriva en bok! Vackrare tjej får man leta efter, speciellt om man ska hitta någon som har ens hälften av den underbara personligheten som du har. Grym på att laga mat, grym på att trösta och framförallt grym på att flamsa omkring med mig tills vi kiknar av skratt. Du är den bästa storasystern man kan önska sig, tack för att du finns. <3










Cecilia

Cissi du har seriöst den snyggaste stilen någonsin. Kort eller långt hår, du är så sjukt fin oavsett. Är stolt över att vara storasyster för en av de bästa småsystrarna i världen. Vem vänder jag mig till för tips om kläder och hår? Vem var det som mitt under den mest sorgliga delen av titanic kom inspringande i vardagsrummet iklädd en gympadräkt och trosor på huvudet? Du var galen och underbart skön redan som liten och har förgyllt mitt liv något oerhört. <3








Louise


Eftersom du är yngst och minst - får du störst bild. Var ska jag ens börja? Vid din galet härliga humor eller vid din awesomea talang när det gäller att måla och skriva? Du kan vända en dålig dag till en bra på nolltid och allt du behöver göra är att titta flirtigt på mig och säga "puss puss". Du är smart, vacker och är nog en av de mest godhjärtade människorna jag känner. Mamma skämtade inte när hon kallade dig "kattmamma", du har alltid brytt dig om alla. Keep on rocking lillsyrran. <3

Grodspott och godis

Hade biologilaboration i förmiddags. Intressant. Jag fick nämligen skölja munnen med saltvatten, tänka på något aptitretande, massera spottkötlarna och sedan spotta i en mugg. Denna underbara blanding använde sen i experimentet. Upptäckte att det är fullkkomligt omöjligt att tänka på aptitretande saker när munnen är full av saltvatten och började istället må illa. Kul dock!

Efter labben hade jag håltimma innan filosofi provet och då kan man ju tänka sig att jag skulle sista timmen plugga. That did not happen. Jag spenderade en och en halv timme med att tillsammans med underbart söta Lina googla fram all form av god föda man kan tänka sig. Godis, chips, bullar, tårtor, maränger, revbensspjäll... u name it we searched it. Så medan jag skulle skriva om varför Nietzsche inte diggade Hume och Kant så kunde jag inte sluta dregla. Vill ha godis... ljuvliga godis...


Provet gick för övrigt helt okej. Flummade igenom båda frågorna. Awesome.


Nu sitter jag i skolans bibliotek och "pluggar" inför morgondagens engelskaprov. Måste hitta ett eluttag för att Kurt (skoldatorn som sagt) håller på att dö av näringsbrist. 


SOLEN SKINER så vad sjutton sitter jag här för... sigh.


Yours sincerely invisiblefrog

Snedvriden självbild

Länge står hon framför spegeln
Granskar varje tum av kroppen
Magen hänger utanför jeansen
Och töjer ut den rosa toppen

Byter kläder ännu en gång
Högen bara växer
Den nya synen som reflekteras
Frambringar kräkreflexer

Samma visa varje dag
Aldrig får hon slippa
Banta, träna, modekläder
Stackars lilla flicka

Hennes ögon är öppna
Men de ser inte något
Hon ser inte det vackra
För länge har det pågått

Med en självkänsla i botten
Och en förvriden spegelbild
Är det svårt att tro
Att man är någon särskild

// invisiblefrog




Yours sincerely invisiblefrog

Motivationslös

Idag får alla hålla tummana för min älskling! Han ska skriva tenta idag och på torsdag nämligen. Lycka till finaste, I know you can do it! <3

Idag känner jag att jag verkligen inte vill åka hem efter skolan. Jag vill hitta på något. Dra iväg till någon random plats och vandra omkring i flera timmar och göra ingenting. Bara jag slipper sätta mig på mitt rum med en hög av läxor, för jag orkar absolut inte det. 


Lite konstigt, tidigare har jag aldig haft problem med att sätta mig två timmar med läxor och sen vara ledig. Nu sitter jag i fem timmar och får inte gjort någonting, utan sitter bara och glor in i väggen. Det blir värre ju närmare studenten jag kommer... jag tror helt enkelt att min hjärna börjar tröttna. Den vill göra det där jag aldrig gjorde med den när jag var yngre, alltså lät den vara avstängd då och då eller bedöva den med alkohol. 


Samtidigt höjs kraven på de få kurserna som är kvar. Nationella i svenska B närmar sig likväl slutprov i Matte E och Fysik B. Skulle banne mig behöva plugga fysik redan nu för att hinna, men jag gör det inte. Jag har helt enkelt... gett upp, gått in i väggen eller kalla det vad ni vill.

Om jag sedan kommer in på högskolan väntar 5 år till. Hur ska jag orka det? Finns det någon trollformel för att få tillbaka motivation till plugget? 


Får väl vända dig mig till min räddare i nöden... O´boy med daim. Inte haft en date med denne på evigheter. 

Nu börjar snart min matte lektion, smell yaa later.





Yours sincerely invisiblefrog

Varför måste man sätta rubrik... onödigt

Tystnadens mur

Tystnaden var uppbyggd av sorg och förtvivlan, av smärta och av tårar
Den kvävde ljudet av flickans andetag, ljudet av hennes hjärtas slag

Kompakt som en betongvägg som stänger ute allting från omvärlden
Desperat började flickan skrika, försökte bryta tystnaden med sin röst

Men ljudlösheten låg kvar oberörd, då den endast fanns inom henne
Sten för sten hade hennes själ staplat, för varje gång det sved

För att skydda henne, för att rädda henne, från ord och ljuds ondska
När den inre tystnadens mur väl är uppbygd, kan den inte rivas ner

Ord och fnysningar kan såra mer än vad folk tror.






Inte för att typ klanka ner på mitt två år yngre jag, men kunde jag aldrig skriva något glatt? Seriöst grodan den yngre, hur mådde du egentligen? Ät lite chips så ser du att det blir bättre. Eller vänta lite nu, ät inte det, då blir ju JAG tjock!

Tråkigt? Jag? Pyttsan. Gick ju till och med en lång promenad i två timmar förut. Hur kul kan man ha liksom? 


Yours sincerely invisiblefrog



13/3-2011, kreativ rubrik

Grodan är uttråkad. Till max. Sen så saknar hon sin älskling med. Till max. Sen är hon sjukt sugen på chips. Till max. 


Så vad gör en ensam, uttråkad groda som ignorerar att plugga filosofi? Hon tar ego pics såklart, vad annars? 



"Mmmm.... chips...."


Funderar på att ta en lång promenad. Där jag kan tänka på massa spännande saker. Till exempel att jag tar studenten om mindre än tre månader. Att jag fyller 19 om mindre än två månader och att jag ska till Estland om lite mer än 1 månad. Awesome.

Ännu mer awesome är faktumet att min pojkvän först måste köpa födelsedagspresent i maj och sedan studentpresent i juni. Jag önskar mig en rosa helikopter, men vi får väl se vad han hittar på. På tal om presenter så tror jag att jag kommit på vad jag ska köpa till älskling. Eftersom det jag redan köpt inte kommer bli en hit (vilket insågs efter noggranna utfrågningar av fining) så måste nästa grej vara dubbelt awesome. Wish me luck.


Nej, skärpning grodan! Plugga var det. Fast först måste jag såklart kela med hunden, göra roliga grimaser och stirra meningslöst in i väggen. Ni vet sådana där viktiga ärenden i livet.


Yours sincerely invisiblefrog

Filosofi tvi

Började dagen med en ordentlig långpromenad på två timmar. Kändes jätteskönt... efteråt. Det var kul i cirka en halvtimma sen blev det en massa blås och flås. Inte så kul. Men jag är ändå glad att jag fortsatte, nu är jag nämligen superpigg och taggad inför min plugghelg.


Älskling har ju tenta på måndag så tanken är att vi ska sitta på varsitt håll och plugga. Så nu ligger jag på mage i min säng med filosofiboken uppslagen och försöker få igång hjärnan. Filosofi är nämligen inte som de andra underbara kurser jag läser, typ matte, där jag knappt behöver tänka på det jag gör utan bara räknar på. Det här ämnet kräver att jag stannar upp och tänker efter i en evighet och vänder och vrider på allt innan jag kan skriva en mening. För att sedan sudda ut den och börja om. Not my cup of tea. 


Är förresten helt besatt av min nya frisyr. Stannar upp och speglar mig hela tiden, blinkar åt mig själv och säger á la Joey Tribbiani "how you doin?". Detta upprepas frekvent och blir aldrig tråkigt. Hm ego eller?


Nej nu ska jag fortsätta min date med Aristoteles. Han hade tydligen någonting att säga till om angående hur människor blir lyckliga. Mitt svar blir: "När de inte pluggar filosofi"

Egoboost. Yeah.

Yours sincerely invisiblefrog

Nyklippt groda!

Idag är en bra dag. En väldigt bra dag. Det enda som hade kunnat göra den här dagen bättre vore om prinsen var här. Men den dummisen har tenta på måndag så han behöver plugga... dissa grodan för en tenta *fnysa*

Men just det, bra dag! Hade två lektioner idag, religion och svenska b, och på båda fick vi tillbaka prov. Jag fick två poäng från max på båda, max i klassen på båda och med andra ord MVG på båda. Jag skryter jag vet, men det här är faktiskt min blogg så deal with it. Go grodan, go grodan, go grodan!


Men det goda slutar inte där! Kom just hem från frisören och har fått en helt ny frisyr. And grodan is LOVING IT! Ni ska till och med få se före och efter bilder, för jag är en så snäll groda.




Båda snö och mössa har mobbat sönder mitt hår.




Nyklippt och nysläppt (om man ser till ansiktsuttrycket).
Och nej, städa rummet är inte min grej.


Har även hittat en ny favorit föda. Fjällyoghurt med musli! Gott, och man blir mätt efter en dl. Underbart!

Klart slut lingontjut.

Yours sincerely invisiblefrog


Lite om igår

Eftersom jag är en glömsk groda glömde jag att skicka över bilder från igår från älsklings mobil till min. Så det kanske kommer i framtiden. Förmodligen inte. Men kanske. Fina bilder dock.


Gårdagen var i alla fall totalt awesome! Vi kom fram till Helsingborg vid halv fem och strosade sedan omkring i staden i två och en halv timme. Kändes väldigt lustigt att vara i Danmark, förlåt Skåne menar jag (var ju danskar överallt). Hittade en mysig pizzeria där jag tillbringade tiden med att hindra mig från att fnittra åt killen som dissade arbetsförmedlingen på grov skånska medan älskling käkade inbakad svampäckelpizza. Alias Capricorsa.


Klockan sju sållade vi oss till kön utanför stället vi skulle in på, fick ett fint grönt arbmandsgrejs och jag hittade de perfekta platserna (skämtar inte, de var BÄST, jag har typ inbyggd radar eller något). Eftersom jag var pank och älskling skulle köra blev det inget beställt från baren förutan ett glas vatten. 10 kronor... rena rånet. Men fanns ju faktiskt en liten vissen citronskiva i så credit till bartendern. 

Självklart fick jag grönt, jag är ju groda faktiskt. Det lurviga i bakgrunden är min hunds svans ifall det är oklart.

Efter en timmes väntan steg han upp på scen. Mannen som uppenbarligen inte klippt längden på sitt hår på väldigt länge var fantastisk! Jag satt och diggade med och blev upprymd som ett litet barn. En magisk kväll helt enkelt. 


Skulle kunna skriva ut hundra mer roliga grejer men jag är helt slut i huvudet. Så det får bli en annan gång. Kanske. Förmodligen inte. Men kanske. Nice kväll dock.


"Du är svår att leva utan. Jag är svår att leva med." De bästa meningarna på hela konserten...


Yours sincerely invisiblefrog

Stygg groda

Överlevde förut. Just so you all know liksom. Däremot är jag osäker på om jag kommer överleva morgondagen. Ur en moralisk synpunkt. Jag ska nämligen... det här smärtar grodan att säga...skolka.
Yes det är sant. Jag den människan som chockade lärarna när jag var sjuk en vecka ska medvete få olovlig frånvaro på en lektion. Det borde ju nästa stå i skvallertidningarna eller något... en skandal! Kan ju trösta mig med vetskapen att det bara är en filosofi lektion, och att jag gör det för den goda saken skull.

Imån serrö (för att vara lite talspråklig) då händer det grejer. Då hoppar jag efter provet in i min kärastes bil och så drar vi till Skåner. Vi ska chilla med Lars Winnerbäck. Eller ja okej, höra honom spela i alla fall. Kanske får jag ett ögonkast, vem vet? Awesome är det i vilket fall som helst. Så tyvärr alla filosofiska teorier - I'm dissing you totalt. Vilket jag inte borde eftersom jag har ett stort prov i filosofi nästa onsdag... hm... plugga i bilen? Döm mig inte för hårt, jag är faktiskt en nördig groda. 

Inte nördig nog för att orka bry mig om biologiprovet imån dock. Har de senaste timmarna stått och provat hela min garderob av ren tristess. Kunde ägnat tiden åt att läsa om stamceller eller förklara sjöborrens livscykel, men vad jag för nytta av den kunskapen i framtiden?

Nu ska jag vara duktig groda och ha matte-hund tid med min pälsboll och sedan försöka nana tidigt.



Jag menar, vem vill inte plocka upp avföring efter den här sötnosen?
- Tydligen mina småsyskon.


Yours sincerely invisiblefrog

Urmunsanus och filmjölk

Skrev ett så fint inlägg igår om min kärlek till morgondagens biologiprov. Men eftersom det blev totalt fucked up när jag publicerade det så svor och skrek jag åt blogg.se ett tag innan jag bakade kladdkaka istället. Den var förresten awesome. Ha. Groda baka bra. 



Den smakade bättre än vad den ser ut. Jag lovar.

Igår och idag vart det studiedagar för min del som spenderas i prinsens slott. Riktigt mysigt indeed. Har diskat två gånger och ändå är diskhon fylld igen... konstigt fenomen det där. 

Dags för hemfärd idag = NOT FUN. Speciellt med tanken på att jag kommer sitta hela kvällen/natten med att plugga om blastula, gastrula och om hur urmunnen blir anus. Låter det spännande? Det är det inte. Det är ungefär lika spännande som att sitta och kolla på "På spåret", vilket förövrigt är min prins favoritprogram. Hm. Kanske en DVD-box med gamla säsonger är en bra 20 års present? Förlåt jag menar 70 års present.

Ibland minns jag varför jag läser biologi. Bebis i korg <3


Prinsen sover fortfarande (surprise). Inte konstigt då jag vaknade vid tre tiden inatt av att han höll på med datorn. Men jag ska inte klaga. Ska nog till och med vara en übergullig flickvän och servera honom frukost på sängen. Mmm fil med flingor, banan och russin - det är väl bra för håret?


Återkommer kanske i eftermiddag, om inte en filmjöksdränkt prins hunnit slå ihjäl mig då.


Yours sincerely invisiblefrog

Gomorron

Det är tyst omkring mig. Väldigt tyst. Det enda som hörs är mina fingrar mot tangentbordet. Det är rätt mysigt på ett sätt, avslappnande, men samtidigt stressigt. Jag tycker inte om att sitta ensam i tystnad. Jag vill ha liv omkring mig, för att inte det ska kännas som att jorden gått under natten innan och jag är den enda överlevande.

Fast vänta. Nu hör jag något annat ljud. Ljudet av min pojkväns djupa andetag. Han är så fin när han sover. Vacker. Fast jag föredrar honom ändå när han är vaken. Då kan han ju krama om mig riktigt ordentligt, samt diska. 

Funderar på om jag ska väcka honom eller inte. Ta vara på dagen så att säga. Men det känns lite väl elakt. Tror jag läser lite istället, länge sedan jag gjorde det. 


Nej jag har ingenting vettigt att skriva, jag är för tusan nyvaken. Hoppas ni alla har en härlig vilodag, själv spenderar jag den i rosa mjukisbyxor. Tänk den synen. En groda i rosa mjukisbyxor. Smexigt.


Yours sincerely invisiblefrog

Duckdance

Hämtat ut mitt pass hos polisen. Det gav mig dagens skratt. Nice.
Nu sitter jag här och har panik. Varför? Eftersom min älskade fining fyller 20 om en månad och jag har INGEN aning om vad jag ska ge honom. Sedan är ju budgeten såpass tight också så resor och upplevelser och sånt går bort... allt kul med andra ord. What to do?! Eller ännu värre, tänk om jag köper en sak och så får han exakt samma sak av någon annan?
Har blivit fruktansvärt konstig på senare tiden. Är ständigt trött och varvar mellan illamående och en omättlig hunger. Hm weird.
Hade egentligen planerat att plugga idag... men tjenare alltså. Jag är FRUKTANSVÄRT skoltrött. Orkar verkligen inte plugga längre. Vill vara en rik pensionär i ett vackert hus vid en sjö och bara sitta och läsa skönlitteratur hela dagarna. Alternativt skriva. Var ett tag sen jag skrev något faktiskt. Kanske det man ska spendera kvällen med?
Plågas med Let's dance här hemma. Mamma skrattar titt som tätt och jag förstår verkligen inte det roliga. Sitter med höjda ögonbryn och gäspar. Jaja, skriva var det. Hm vad ska jag skriva om ikväll? Kärlek? Hat? Dansande b-kändisar som sågas av engelskbrytande medelålders män man aldrig hört om tidigare?
Yours sincerely invisiblefrog
Hämtat ut mitt pass hos polisen. Det gav mig dagens skratt. Nice.

Nu sitter jag här och har panik. Varför? Eftersom min älskade fining fyller 20 om en månad och jag har INGEN aning om vad jag ska ge honom. Sedan är ju budgeten såpass tight också så resor och upplevelser och sånt går bort... allt kul med andra ord. What to do?! Eller ännu värre, tänk om jag köper en sak och så får han exakt samma sak av någon annan?

Har blivit fruktansvärt konstig på senare tiden. Är ständigt trött och varvar mellan illamående och en omättlig hunger. Hm weird.

Hade egentligen planerat att plugga idag... men tjenare alltså. Jag är FRUKTANSVÄRT skoltrött. Orkar verkligen inte plugga längre. Vill vara en rik pensionär i ett vackert hus vid en sjö och bara sitta och läsa skönlitteratur hela dagarna. Alternativt skriva. Var ett tag sen jag skrev något faktiskt. Kanske det man ska spendera kvällen med?
Plågas med Let's dance här hemma. Mamma skrattar titt som tätt och jag förstår verkligen inte det roliga. Sitter med höjda ögonbryn och gäspar. Jaja, skriva var det. Hm vad ska jag skriva om ikväll? Kärlek? Hat? Dansande b-kändisar som sågas av engelskbrytande medelålders män man aldrig hört om tidigare?

Svansjön. Typ.
Yours sincerely invisiblefrog

Personligt. You have been warned.

Ord kan skada. Mycket. 

Jag har under mitt liv många gånger blivit kallad glupsk. Folk har anmärkt på hur jag använder bestick och skrattat när jag skurit (massakerat) min pizza. Folk har påpekat MÅNGA gånger att jag går inåt med fötterna. 

Visst skrattar man med, låtsas som att det inte spelar någon roll. Sedan sitter man här. Flera år senare och får röda fläckar av skam i ansiktet över alla sina brister. För åtminstone jag tar åt mig av kommentarer. Kanske är jag överkänslig, men sist jag kollade i lagboken är inte det något brott. 

Jag har gått ner ett par kg sedan november månad. Främst på grund av att jag hade körtelfeber i två veckor vilket innebar att det jag fick i mig var långt under det en människokropp behöver. När jag blev frisk var jag fascinerad. Så här lite hade jag inte vägt sedan kanske mellanstadiet-början av högstadiet. En speciell kommentar som har etsat sig fast i mig gick igenom min hjärna. Jag var 14 år, hade nyss börjat åttonde klass, och det var dags för check up hos skolsystern. Vägning, mätning och allmänt skolsystergrejs. Det här, var vad min dåvarande skolsyster sa till mig:

"Ja.. du ligger ett streck över på BMI skalan. Så det hade inte skadat att gå ner lite."

Jag var fjorton år. Normalbyggd och spelade fotboll 2-3 gånger i veckan sedan 7 år tillbaka. Ändå kom jag hem från skolan den dagen, tittade mig i spegeln, och kände mig som att jag var fulast i världen.

BMI tar inte överhuvudtaget hänsyn till faktumet att muskler väger mer än fett. Att man använder det som en riktlinje, visst. Men att de ens har mage att säga till unga flickor och pojkar att de borde gå ner i vikt bara på grund av BMI skalan, är enligt grodan INTE okej. Hade jag nu varit överviktig, då hade jag antagligen redan vetat om det från innan. Nu var det så att jag hade benmuskler, vilket man får av fotboll, men hon tittade inte ens på mig när hon fällde kommentaren. För en liten graf i datorn är uppenbarligen mer sann och riktig än verkligheten.

Så mycket onödiga tårar jag fällt över min kropp. Så mycket slag min självkänsla har varit tvungen att ta. Så mycket skada jag gjort mig själv, allt bara för några omedvetet och medvetet fällda kommentarer. 




Det är dags för oss alla att vakna upp och vara nöjda med de vi är - inklusive grodan. That's one of my goals in life, and I'm almost there. Because I'm worth it. 


Yours sincerely invisiblefrog

One step at the time

Livet bjuder dig på en bergochdalbana.
Det pirrar i magen av förväntan när det går uppåt.
Sedan kommer den skräckinjagade färden neråt.

Men ibland kan det hända att vagnen fastnar mitt i nerfärden.
Att man inte vänder tillbaka upp igen.
Oavsett hur länge man sitter fast så känns det obehagligt.

För att få fart på vagnen behöver man hjälp.
Hjälp utifrån, från medmänniskor omkring en.
Och långsamt igen börjar vagnen rulla och vända uppåt.

Och det är så jag tror att man orkar med livet.
Med hjälp av familj, vänner och andra i ens närhet.
Glöm bara inte att ta ett långsamt steg i taget, det löser sig tillslut.  

// invisiblefrog


Yours sincerely invisiblefrog

Grodtorka

Idag har jag absolut ingenting att skriva om.




Så...då vet ni det.




Nu ska jag lägga mig i sängen och bli omfamnad av världens finaste människa. Sover hos älskling inatt nämligen. Awesome.


Trevlig kväll


Yours sincerely invisiblefrog




Kvällstankar som bankar

Sitter här i sängen med samhällsboken slängd i ena hörnet. Ägnar tiden åt några tankar istället. 


Hennes idol är skyltdockan som står i fönstret utanför butikerna. Denna perfekt formade varelse. Naken eller påklädd, den är alltid lika ståtlig och vacker. Det är som magi.

Hon går hem varje dag och ställer sig framför spegeln. Drar in magen, håller andan och granskar effekten i spegeln. Nästan. Hon är nästan där nu. Bara några kilo till så har hon samma midja som skyltdockan. Några kilo till så är hon framme vid sitt mål. Perfektion.



Varför har många människor en så stor tendens att tycka illa om sig själva? Varför skadar unga tjejer och killar sig själva i strävan att leva upp till de skönhetsideal som blivit normen? Varför kommenterar vissa att någon kroppsform är dålig? Varför startas det inte festivaler som hyllar ALLA sorters kroppar? Fast det är klart. Det kanske skulle räknas som kroppsfixering, och det vet ju alla att det är negativt? Eller skulle man faktiskt kunna ändra termen? Vända den till något positivt?

Om man skulle bli fixerad av att beundra sin egen och andras kroppar, räknas det då som positiv kroppsfixering? Är det överhuvudtaget nyttigt med någon sorts fixering? Var går gränserna? Vad tänker du när du hör ordet fixerad? 


Jag har ingen aning vad jag vill komma fram till i det här inlägget. Mest vill jag bara poängtera hur vackra alla människor faktiskt är.

Se dig själv i spegeln. Du är en underbar varelse. Du har fått förutsättningar för att leva. Du har en näsa, för att kunna känna de mest fantastiska dofterna. Du har två ögon för att kunna se färgerna i vinden. Du har en mun för att känna smaker av lycka. 

Fast nej. Nu ljög jag. Du ser ingenting av det jag just beskrev. För de sakerna jag pratar om är ingenting som du kan röra vid, ingenting som sitter på kroppen. Jag pratar om din själs näsa, för att kunna lukta på livets möjligheter. Jag pratar om din själs ögon, för att kunna njuta när du ser dina fina egenskaper. Jag pratar om din själs mun, för att kunna smaka på det beröm du förtjänar varje dag. 


Jag är rätt så flummig och småfilosofisk ikväll. Det vet ni vad det innebär - trött groda.

Ta vara på er själva. Ni är värda det. 


Yours sincerely invisiblefrog









 


Grodyngel

Blev inte riktigt något pass igår. Kom till polisen och såg att det var ca 60 nummer innan mig. Gav upp. Finaste älskling hämtade upp mig och sen åkte vi till honom en stund och bara myste! Sedan åkte färden vidare hem till grodan och älskling SOV ÖVER *happy frog*. Bästa natten på länge.

Åkte till skolan imorse, hade en sjukt onödig filosofilektion, rusade till bussen för att åka till herr blå. Tog universums fulaste passfoto (jag lovar, jag vågar tillochmed slå vad om pengar om att ingen kan hålla sig för skratt när de ser det). Hon som satt i kassan sa till och med:

"...Vill du ta om?"


Usch inte kul. Nu har jag precis tagit mig tillbaka till skolan för att ha fysik. Not fun. Måste plugga inför morgondagens samhällsprov. Not fun. Har förbannat ont i höften. NOT fun.

Men man får tänka positivt. Om en vecka har jag en bild på mig själv som kan lysa upp de mörka stunderna med lite skratt. Tills vidare får jag nöja mig med den här:


Här skrattar jag uppenbarligen åt något oerhört smart jag nyss kläckt ur mig. Ser väl vem som helst.


Yours sincerely invisiblefrog

RSS 2.0