Happy new year

Gott nytt år alla grodälskare! 




Får hitta någon annan till nyårskyssen.



Yours sincerely invisiblefrog

Sluta uppmana folk att diskutera vikt!

Många av de där större bloggarna som är kända för provocering (och vissa av de som kommenterar i bloggarna) håller just nu på att förstöra folks självförtroenden genom en totalt onödig viktdebatt. 

"Sluta uppmana till övervikt"

"Alla tjockisar som bara äter skräpmat och är lata"

"Blondinb**** är mycket fulare nu när hon gått upp några kg"

"Usch ja, hellre tjock med kurvor än ett benrangel"

"SÅDÄR ser en RIKTIG kvinna ut med kurvor!"

"Euuw vad hon/han är äckligt smal"


KAN NI BARA HÅLLA KÄFTEN?!


Okej, andas grodan. Det här är mina åsikter i den här helvetes debatten som inte ens borde existera. 

1) Det finns yttrandefrihet i Sverige, många som hänvisar till den när de kallar andra fula. Men det finns också gränser. Man får INTE kränka någon. Och vare sig man menar något ont eller inte så ÄR det kränkande att få höra negativa kommentarer om sitt utseende. Hur svårt ska det vara att fatta att bara för att du kan behöver du inte spotta ut exakt ALLT du tänker på? Vad är mest värt i slutändan? Din rätt till att kalla någon tjock/fetto/anorexiabarn/benrangel eller den människans rätt att inte bli nedtryckt av dig? Never be afraid to say what you think, but think before you say it.


2) Det är inte du som sätter gränsen för vad som är snyggt och inte. Du kan ha personliga preferenser, helt okej, men det innebär inte att du är någon allvetande skönhetsexpert som har rätt att peka finger åt folk och säga "var mer så, var me si". Varför ens ta upp en debatt om vem som ser bra ut och inte eftersom det är något så oerhört subjektivt samt UPPENBARLIGEN ett förbannat känsligt ämne. 


3) Nej det är inte mer okej att säga benrangel än tjockis, möjligen mer accepterat (vilket jag anser är helt sjukt och FEL) men det är inte mer OKEJ. Du må ha vilka åsikter du vill om den där tjejen med smala lår eller killen med hull på magen, men håll käft om det. Ingenting konstruktivt eller bra kommer ut av att du trycker ner en annan människa. Seriöst, har du inget bättre för dig? Gå på bio, skriv en dikt, lyssna på musik, hångla med din kudde eller rent utav skaffa dig något vettigt att göra istället för att trycka ner andra. 


4) "Meh, jag säger bara sanningen juuu" svar: nej nej och åter NEJ. Se punkt två. Det finns ingen "sanning". Eller jo, det finns hälsorisker hos både undervikt och övervikt, men det är sällan du kan SE på en person om den lider av det. Finns "överviktiga" (enligt den där förbannade bmi skalan som seriöst borde brännas på bål... har redan skrivit ett inlägg om den idiotsaken) som är mer hälsosamma än andra "underviktiga" eller "normalviktiga" och tvärt om och upp och ner och åt alla håll och kanter. Människor är hälsosamma eller ohälsosamma i alla former. Det är upp till läkare att avgöra inte du. 


5) Hur kan man försvara att man uppmuntrar till ätstörningar? För genom att sätta ett ideal att "såhär får man se ut och allting utanför det är fult" så säger man indirekt till dem som är utanför att de inte är bra nog, att de inte är smala/tjocka/fina nog för att få räknas som snygg. Det är inte okej!


6) "Jamen såhär ser en riktig/normal kvinna/man ut!" Men ursäkta mig. Normal? Riktig? Vad är de andra kvinnorna och männen, aliens? Någon serietecknad figur? Det fattar väl vem som helst att alla människor är unika individer i alla former och utseenden. Det finns faktiskt inget "normalt" eller "riktigt", inte i min värld iallafall. Och om det fanns: se punkt 2. Vem har gett dig rätten att bestämma vad som klassas som normal/riktig?



Jag skulle kunna fortsätta i evigheter men känner att det jag tar upp är såna självklara saker att det är totalt onödigt att mala på. Summan av kardemumman är att ALLA är vackra (nämn inte ens den där youtubebruden, jag tänker inte ägna energi åt hennes iq befriade uttalanden) och att INGEN har rätt att säga till dig att du inte duger, att du inte är fin etc. När folk är elaka, kom ihåg att det är för att de inte mognat än och är osäkra på sig själva. Vänd andra kinden till, le, och svara med att du minsann tycker att du är grymt fin och att människan som sa något har väldigt fina läppar/ögon/fötter/armar etc. Jag lovar att det är dig folk kommer se upp till isåfall. 

Vågar du inte vända andra kinden till, bara vänd dig om och gå. Stäng av öronen och ignorera att de människorna existerar. Du vet att de har fel, tillåt de inte att ändra den vetskapen hos dig och plantera in lögner.






"Du är alltigenom skön min vän på dig finns ingen fläck" Höga Visan 4:7



Yours sincerely invisiblefrog

Äntligen!

Efter en vecka och två dagar isär är jag äntligen i den famn jag hör hemma.








I måndags firade vi förresten 15 månader. Den ni! Vi firade smått i efterskott idag med supergod kycklinggryta, bananfudge (gjorda på skumbananer), vit chokladmousse och chips med dipp. Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram som Fronda skulle ha sagt. 

Älskar dig <3


Yours sincerely invisiblefrog

Dagens irritation

Människor som ljuger för mina kära och försöker få mig att framstå som knäpp.






Bitch please. Skaffa dig lite ryggrad.


Yours sincerely invisiblefrog





So long

Dags att bryta banden för jag tänker inte stå ut med den jävla skit jag får kastat på mig. Till er säger jag bara: so long, have a good life *långfingret*





Yours sincerely invisiblefrog

God jul! Och grattis på födelsedagen Jesus, you are the man!

God jul alla små näsapor som kommer in här ibland! Har för mycket julmat/godis i magen för att orka skriva så blir mest bilder. Jag vet. Fjortisblogg varning på det... lovar att skärpa mig så fort jag köpt ett skärp.


Halv fail egopic. Because you're worth it.



Väldigt fail outfitpic.



Man måste bara älska tomten!



Finaste Tina <3



Finaste Louise <3



Finaste Cecilia <3



Julmat <3



Julkatt <3



Julhund <3 Som inte vill ha en puss...


Ni kan väl inte vänta er att jag orkar lägga upp ALLA bilder från kameran? Äh, who am I kidding. Jag har varit för lat för att ta ordentligt med bilder.


Ska återgå till att ligga i mina nya mjukisbyxor och pyssla med, tja ingenting om jag ska vara ärlig. Ibland måste man tillåta sig att göra just det, ingenting.



Yours sincerely invisiblefrog




Give me a break

Någon som bokar artister till en festival jobbar för verklig jämställdhet och väljer därför att INTE välja artister utifrån deras kön utan utifrån hur bra de är rent musikaliskt. Han kvoterar inte in kvinnor bara för att de är kvinnor med andra ord.

Suveränt och toppen tycker jag! 


Det tycker inte alla som går emot honom och kallar honom både det ena och det andra (framförallt antifeminin man, vilket jag själv blivit kallad några gånger fast jag uppenbarligen inte bär på manligt könsorgan).

Vill man inte alltid bli vald eftersom man är bäst på det man gör? Hur många kvinnliga artister (eller för den delen manliga) vill bli valda bara för att de har ett visst organ mellan benen? När jag jobbar som fadder vill jag att de ber mig hålla i en andakt eftersom jag är bra på det, inte för att det de andra gångerna varit en man och man vill vara för jämställdhet (läs falsk jämställdhet).


För att festivalen ska kunna gå runt krävs att folk köper biljetter. Folk kommer inte köpa biljetter om det är artister som är lite så där halvdana även om artisterna är kvoterade och festivalen "jämställd". Det är ju en ren förolämpning mot de riktigt duktiga manliga och kvinnliga artister som har FÖRTJÄNAT sin plats på festivalen men som får se andra glida in på räckmackor. 



Om man tycker jämställdhet handlar om kvotering och 50/50 indelning är man fel ute enligt mig. Lika rättigheter och skyldigheter för båda könen. En kvinna som gör ett lika bra jobb som en man ska ha samma lön för samma arbete. En man som gör sämre ifrån sig på arbetet än en kvinna ska ha sämre betalt och tvärtom. Det ska löna sig att vara duktig på det man gör, oavsett kön. 


Se till individen istället för till könet. Att ett företag har 50/50 indelning innebär inte per automatik att företaget gör bättre ifrån sig. Anställer/bokar man utifrån kön istället för kvalifikationer borde man inte arbeta med att anställa/boka överhuvudtaget...







Kvotering... give me a break. 



Yours sincerely invisiblefrog

Julstök

Sitter och försöker tvinga fram julkänslor med julmusik. 


Resultatet: nada, nothing, inte ett piss. 



Dock var det rätt mysigt att slå in julklappar mitt i natten, och jag har till och med lärt mig hur man gör nu (x antal år efter alla andra). 




Fixade t.o.m. krussidullerna själv.

Idag har jag och Johannes städat för min finaste syster kommer hit på middag ikväll! Mys med stort M! Ska först gå omkring i stan och fixa de sista klapparna. Har på mig en skjorta/blus som jag fått av systra mi. Främst eftersom en person en gång sa att jag inte passade i den. Skrattar bäst som skrattar sist säger jag bara, jag passar awesome i den!







Några tips på hur man får julkänslor? Sniffa på granar? Sniffa på pepparkakor? Sniffa på tomtar?


Något som inte innehåller ordet sniffa?



Yours sincerely invisiblefrog

Luciamardröm

Shit pommes är det redan lucia?! Jag har ju inte ens hunnit närma mig julkänslor...


Hade kemiskrivning igår och med lite (väldigt mycket) tur kanske jag lyckades få godkänt, återstår och se. Dags att ladda för mattetentan på torsdag.

På tal om tenta så sov min andra hälft över hos mig inatt (säger man så om natten som var?) och lyckades väcka mig vid 07:00 eftersom han har fysiktenta (lycka till käraste!). Jag gottade mig med att jag har sovmorgon och somnade om. 


Det borde jag verkligen inte ha gjort. 


Efter en rad märkliga drömmar där bland annat en präst städat min lägenhet och jag lagt mig raklång i en trappa kramandes en rosa dammsugare drömde jag något av det värsta jag någonsin drömt. 


Det slår mardrömmen om den 31 åriga mördarsnögubben i lördags och drömmen jag hade som barn när en man utan huvud bar iväg med mig i ett bibliotek. Anledningen till att den här drömmen var värre är simpel: den var äckligt verklighetstrogen så jag kunde inte fatta att det var en dröm förrän jag kallsvettig vaknade och kramade om min gosedjursapa Herr Nilsson (yeah, like I'm gonna stop having him just because I'm grown up).


Jag drömde att jag vaknade (bara det är ju intressant) av att stormen slet tag i min persienn och gjorde så den åkte fram och tillbaka. Det var kolsvart i lägenheten så jag tassade bort och tände lamporna i mitt stora (enda) rum. När jag lyckats stänga fönstret och persiennen lugnat sig satte jag mig vid datorn. 


Då märkte jag att skärmsläckaren var konstig. Typ konstiga figurer jag aldrig sett förut och inte kunde jag få igång så jag kom till min användare. Sedan utan förvarning "loggades" jag in på min användare och där var det precis världens kamp i ett spel mellan tydligen en tecknad jag och någon så läskig att jag inte vill tänka på det. Med det kom jättehög spooky musik samt att alla lampor släcktes. 


Efter att ha stängt av volymen på datorn och sprungit för att tända lamporna igen hör jag ett skitläskigt skratt komma från ingenstans och håller seriöst på att pissa på mig av rädsla. Självklart ville inte lamporna tändas och utan förvarning sattes volymen på min dator igång igen. Kan väl meddela att jag både grät och skrek. Sprang till min mobil för att ringa någon men den gick SÅKLART inte att få igång. Den paniken alltså. 


Tack och lov vaknade jag INNAN min riktiga kropp fick en hjärtattack. Nu ska jag lyssna på jullåtar och läsa roliga historier. Allt för att intala mig själv att det var en dröm... det var en dröm... det var en dröm.


En förbannat verklig sån med. 






Vad är den värsta mardröm ni har haft?



Yours sincerely invisiblefrog

Vad är problemet?

Okej. Ni som brukar vara inne vet att det här inte är en politisk eller för den delen en seriös blogg. Men måste verkligen få skriva av mig.


En pojke på 11 år nekas att ens få kandidera för rollen som lucia i en skolas luciatåg. Pojken förstår inte varför och får bara svaret att "lucia är en tjej".


Jaha... men lucia som traditionen härstammar ifrån var troligen latina samt brunett. Hur många här kopplar ihop lucia med en blond tjej? Varför i hela världen ser folk det som att en tradition går om intet om lucia (hemska tanke!) är en kille? Kommer inte samma sånger sjungas, samma fika att ätas och samma tradition att hållas?


Att inte kunna få delta i en skolaktivitet endast pga sitt kön är för mig så idiotiskt att jag snart kommer slå huvudet i väggen av frustration. 


Två kommentarer jag läst från några som inte ville se en manlig lucia var "men vilken kille vill vara lucia?" och "jag tror ingen kille egentligen vill vara lucia utan att det är ett påhitt från föräldrarna". 

Alltså... ska vi vända på argumenten en gång.

"Men vilken tjej vill spela ishockey?" "Men vilken tjej vill jobba som brandman eller skogshuggare?"

"Jag tror ingen tjej egentligen vill klippa en pojkfrisyr utan det är ett påhitt från föräldrarna"
"Jag tror ingen tjej egentligen vill dricka bärs och se på fotboll utan det är ett påhitt från föräldrarna". 



Ingen ska någonsin diskrimineras pga sin sexuella läggning, sitt kön eller sin hudfärg (etc). Därför tycker jag det är förkastligt av en SKOLA att sätta "tradition" före en pojkes känslor. Jämställdhet gäller alltså bara när det är flickor som missgynnas? 



Måste kanske förtydliga att jag INTE är för någon form av kvotering utan jag är för att alla som vill ska få kandidera som lucia på lika villkor som övriga kandiderande. 


Grodan ger tummen upp för manliga lucior.



Yours sincerely invisiblefrog

Dagens fakta

Dagens fakta är att grodan kommer faila stort på måndagens kemi och biokemi skrivning. 




Såhär såg jag ut när jag började plugga imorse.




Bilden talar för sig själv




Tar en pluggpaus och drar in och kollar på julklappar istället. 


Totalt meningslöst inlägg - so grodbloggsstil


Yous sincerely invisiblefrog

Middagsmys i tentaplugget

Sitter i Johannes studenttröja (hehe) och mumsar på lasagne. Har pluggat matte inför nästa veckas tenta i några timmar och huvudet känns lite som att någon bundit fast mig i en karusell och sedan slagit på maxhastigheten. 



I have no idea vad sjutton jag gör med tummen.






En sak som är rolig med lasagne är att det som ser ut som spya (och i skolmatsalen minns jag att den brukade smaka något åt det hållet med) så jag var lite skeptisk när Johannes stoppade in den i ugnen. 


Blev positivt överraskad. Ett ord. Mums.

Och titta! Det är smurfar på förpackningen. Hur kan man inte älska det?







Yours sincerely invisiblefrog

Birthday of the Power King of the People

Idag fyller världens finaste tjej (och min bästa vän) hela 19 år!! HURRA!




Grattis älskade Emma!







Tycker alla som läser det här ska surfa in till hennes grymt snygga blogg http://emmakristiansen.blogspot.com/ och säga grattis! 



Yours sincerely invisiblefrog

RSS 2.0