Grodor måste också ha pass. Faktiskt.

Tjenare vad stressig dag det är idag.

Går i skolan till klockan fyra (jag vet, döden) och ska sedan hoppa på bussen till stan. Där inne ska jag vänta på pappsen min eftersom han har pengarna jag behöver till mitt pass (nej jag är inte bortskämd.. han erbjöd sig faktiskt) och sen bär det av till fabror blå där de ska ta fula bilder och mäta längd och blablabla. TRÅKIGT.

Men sen blir dagen genast mycket bättre! Gissa vart grodan ska någonstans?

"Stockholm?"

"England?"

"Till en bondgård?"


... ni är värdelösa på att gissa.

Nej jag ska hem till ingen mindre än min prins! WIIIIHOO! Han kommer inte åka bort och lämna mig i flera veckor och grodan är lycklig. Eller ja lite dåligt samvete att han missar allt kul, men hallå, han får ju vara med MIG? Är inte det bra? Okej.. kommentera inte det.

Så sover inte ensam inatt och det är FREAKING AWESOME.


Filosofi imån klockan 08:00. Inte lika awesome.


Yours sincerely invisiblefrog

Voff

Började dagen med en timmes promenad med min lilla hund. Hon uppskattade det verkligen inte. Att jag sedan tvingades bada henne då hon var smutsigare än en sotare hjälpte ju inte vår relation direkt. Som hon morrade åt mig. 

Men men, allt blev förlåtet efter en skinkbit och ett ben. Hon viftar till och med på svansen igen!

P.P.P = Puss på pisch
(Hon heter Lizzie men av någon märklig anledning säger alla pisch pisch till henne. Hur det uttalas får ni klura på själva)


Nu ska jag njuta av söndagen med lite plugg. Vänta sa jag njuta? Jag menade plågas. 


Yours sincerely invisiblefrog

Motionsgroda

Dagen inleddes med att väckarklockan ringer klockan halv sex PÅ EN LÖRDAG. Tanken var nämligen att jag skulle hänga på syrran och far min när de åkte ner till gbg eftersom jag måste fixa pass. Det blev inte riktigt som planerat. Så mycket is har jag aldrig sett på en bilruta. Efter några tappra försök att skrapa bort skiten var nederlaget givet. Vi skulle inte komma iväg denna morgonen.

Däckade i sängen igen och drömde om sjöodjur - väldigt intressant.


På kvällen bestämde jag mig för att faktiskt få lite motion för en gång skull så tänkte att "promenad, ja det är ju jättebra!". Gick i 2 timmar (eller ja gick, snarare halkade). Blev mycket tankar under de två timmarna, både negativa och positiva. Mest negativa hotelser mot de isbelagda gatorna och till idioten i den blåa bilen som tutade på mig när jag försökte ta mig fram på trottoaren - och i ren skräck nästan drattade på ändan. Må du drabbas av hemorrojder...fjant.


Jag älskar när det är is på havet. Då kan inga sjöodjur (eller ja i det här fallet havsodjur) ta sig upp.


Yours sincerely invisiblefrog

5 månader

 

En inre låga som växer för varje dag
En flamma som inte lämnar brännskador
Att känna så här starkt för en människa
Trodde jag inte var möjligt

 

 


Livet slutar aldrig att överraska mig
Att ena stunden dala ohindrat neråt
Till att i nästa vara den största gåvan
Ingenting kommer bli sig likt

 

 


Några timmar var allt som krävdes
Efter det hade du mig fast
Och jag vet att jag inte kommer släppa
För mitt hjärta skulle döda mig

 

 

Det jag kan göra nu är att vänta
Vänta på att sekunderna går fortare
Så dagen jag får träffa dig igen
Hinner komma innan längtan gör ont

 

 

// invisiblefrog

 


Det här skrev jag för ganska exakt 20 veckor sedan. För idag har jag varit ihop med den finaste jag vet i 5 månader. De bästa månaderna i mitt liv. Jag har aldrig varit så nära en människa innan, varken kroppsligt eller själsligt, och det går inte att uttrycka i ord hur mycket jag är tacksam över att han är min. 


God bless the broken road - that led me straight to you.
(I know, mellanstadieteckning men vad kräver ni av en groda?)

J.W jag älskar dig - nu och för alltid.


Yours sincerely invisiblefrog

 


Skryt om hur bra ni är

Somnade just mitt i läsandet av en blogg. Snacka om diss mot den bloggen. Nog för att bloggfenomenet att skriva om helt oväsentliga och vardagliga saker och få de att låta intressanta, gastkramande och roliga är något jag håller varmt om hjärtat så går det till överdrift ibland. 

Vem vill sitta och läsa om nallebjörnar, rakade ben och O´boy med daimsmak? Inte jag i alla fall. Just därför jag skriver om de istället. 


"Naaaw...vem är den där lilla sötnosen"

"Ähum du?"

"...Du skämtar?"

"Nej, det där var du för ca 1 och ett halvt år sedan"

"Men lägg av... hur såg jag ut?!"

"Vadå, du sa ju nyss att bilden var söt?"

"Jamen det var ju innan jag förstod att den var på mig"



Är det bara jag som tycker att vi ofta gör oss till över bilder på oss själva? Det är nästintill tabubelagt att säga "shit vilken snygg bild på mig!" eller "damn my ass is looking fiiiine today". Varför? Ja säg det. Kanske beror det på att vi är uppfostrade så. Eller så kanske vi är rädda för att om vi slutar kritisera oss själva så öppnar vi upp dörrarna för andras kritik. Hur många gånger har man inte själv stört sig på när fotomodellen bredvid en på bilder beklagar sin "fulhet" medan man själv står och ser ut som om man precis gått igenom en storm, blivit stucken av en geting i ansiktet och fått en pinne uppkörd i rö....röret. Fast sen så stör man sig ännu mer när fotomodellen på nästa bild beundrar sin skönhet och snabbt kommer tanken "självupplåsta padda!" och man har svårt att göra annat än minen av att suga på en citron för att inte säga något elakt.


Folk som träffar mig tror att jag är en plugghäst utan något liv.


Folk som känner mig tycker däremot att jag är galen och impulsiv.


Jag för min del tycker att jag är allmänt knas i bollen men förbannat smart och rolig när jag tar initiativ.


Boys and girls - be proud of yourselves. Ni är alla som marängtårta. Söta och perfekta. Don't be afraid to say it.


Yours sincerely invisiblefrog




Saknad

Är det inte märkligt hur mycket man inser att man älskar en person när man får reda på att man inte kommer få träffa den på aplänge?

Satt vid datorn till klockan halv två inatt och bara deppade ihop totalt. Anledningen? Jag kanske inte kommer få träffa min fining förrän om 3-4 veckor. Vi kan inte ses i helgen eftersom hans familj är på besök och jag vill inte tränga mig på. Kan inte ses nästa helg eftersom han då istället åker till sin familj och firar sin bror. Sedan kanske han skulle följa med de till fjällen för att åka skidor så där försvann en helg till. I fjällen är det inte ens säkert att han har internet så chatt eller skype blir det inte heller. (Båda har fullt upp på vardagarna med skolan.)

I-landsproblem? Kanske. Men det gjorde ont ändå. Han betyder så otroligt mycket för mig och tanken på att jag ska stå på egna ben i ca en månad gör mig (lite pinsamt nog) gråtfärdig. Som jag nämnde i tidigare inlägg är jag berorende av trygghet. Så försvinner den som ger mig mest trygghet av alla ifrån mig i en evighet (känns som det i alla fall) och jag vet inte hur jag ska hantera det.

Eller ja, klart jag överlever. Blir bara att fokusera på andra saker, typ klippa tånaglarna, men vad gör jag när jag gjort klart allt? När jag sitter helt ensam och bara stirrar in i väggen och lyssnar på tickandet från klockan i köket?

Thank God for my Herr Nilsson. Har åtminstone någon som jag kan krama. Fast det bästa är att han inte ens klagar om han blir blöt på huvudet av vissa salta droppar.


Får jag sluta vara en sån mes. Har ju den här lurvbollen också.


Yours sincerely invisiblefrog


Hopplös och uttråkad - perfekt kombo

Blev kallad hopplös idag.

Det gjorde ont.




Fast det kanske stämmer ändå. Har inte hoppat på flera månader. 

Någon som har en hoppstylta till salu? Jag vill hemskt gärna vara en hoppande groda. Eller en känguru. Eller en känguru som har en hoppande grodan i fickan. Ja... det hade funkat. 

För övrigt så har jag pisstråkigt, märks det? Tror jag ska kolla på klipp på nördarna från Sveriges värsta bilförare. Love them liksom, klockrena!



För fem sekunder sen

"Du har fått ett e-postmeddelande från Nytt Liv"

Jamen så trevligt, fast jag minns inte att jag beställt något? Tänk om det nya livet gör mig till en rockstjärna. Eller till en känguru med hoppande groda. Håll tummarna!


Yours sincerely invisiblefrog

Hurra för nallar och company

Ja det må så vara, att en människa jag är.
Men innebär det automatiskt, att jag passar in just där?

Där alla beter sig som ”djur”, även om jag vet att vetenskapen sa.
Att den apa vi satt i bur, vår egen förfader var.

Skitsnack bakom ryggen, finns det i djurens värld?
Eller är det bara något, vi människor håller kär?

Fundersam och trött, jag ut genom fönstret stirrar.
Tankarna in och ut, de runt i huvudet virrar.

Kanske är det så, att jag senare den kunskapen har.
Att livet hade varit lättare, om jag blott en apa var.

// invisiblefrog


Bilden är på min Herr Nilsson som jag delar säng med när jag inte är hos min prins (wow snacka om att den meningen lät pervers). Jag fick Herr Nilsson när jag var tre år då pappa vann honom på något sånt där hjul på Liseberg. Sedan dess har han alltid funnits med i mitt liv. Barnsligt att jag fortfarande sover med ett gosedjur? Tycker inte jag. Jag tycker vi undervärderar den tröst ett gosedjur kan ge oss, även om vi inte är barn. Att ha något mjukt att krama, som dessutom alltid funnits i ens liv, ger en trygghet. När jag är trygg blir jag också mer rationell och tar bättre beslut. Därför är jag lite rädd nu när jag börjar närma mig punkten i mitt liv då jag ska flytta hemifrån. Självklart kommer min älskling ge mig trygghet. Men de dagarna han inte sover hemma då? När han jobbar sent eller vad som helst? Var finns min trygghet någonstans då? För jag är en person som har ett stort behov av just trygghet då jag hetsar upp mig över småsaker väldigt lätt och sedan halvt hyperventilerar över saker som jag gjort eller ska göra. 

Lite konstig är jag, men vem är inte det? Förmodligen har alla någon "konstig" egenskap som de inte känner till eftersom det inte är konstigt för dem själva men uppenbart för andra. Fast det gillar jag. Man ska vara lite konstig - annars blir det så lätt tråkigt i livet.

Summan av kardemumman är att jag vill ge eloge till alla gosedjur. Vilken glädje ni sprider omkring er. Tack.


Yours sincerely invisiblefrog

Sommarjobb och lägenhet

Jag borde verkligen försöka sova nu. Klockan 05.00 ringer väckarklockan, och jag som har prov imån... 

Men jag är så på hugget just nu! Har skjutit upp att söka sommarjobb i två månader och så helt plötsligt för en timme sen sa det bara "bom, bang, CRASH" dags att söka!

Så jag har precis sökt till en kemi-industri grejs och håller på att skriva klart mitt personliga brev. Ska nämligen söka till en kristen bokhandel och det är VERKLIGEN ett jobb jag vill ha. Jag älskar Jesus och jag älskar böcker, så att jobba där är ju verkligen en dröm. 


Lite lustigt att såna här infall alltid kommer så sent på kvällen/natten. Eller ja, det gör de i alla fall för mig. Jag och min prins har nämligen för bara någon timme sen sökt en lägenhet tillsammans. Fatta vad stor grej? Flytta hemifrån OCH bli sambo? Grodan förtjänar vuxenpoäng.


Nu hoppas jag att ni alla håller tummarna för mig (och min prins) så att vi får lägenheten och att jag får mitt lilla drömjobb. Nu ska jag däcka i fem timmar och sen halvsova mig igenom provet imån. 

Gonatt!


Yours sincerely invisiblefrog

Langare

Jag håller på att bli kriminell. Imorgon blir jag nämligen en langare. 

Langare av det mest beroendeframkallande pulvret någonsin. O´boy med daim.


En av mina kära klasskamrater har nappat på mitt snack om denna underbara dryck så han bad mig ta med lite till skolan. Med andra ord. Jag kommer ha en påse med pulver med till skolan som jag sedan ger bort. Hm kommer ju se lagom misstänksamt ut. Nästan värt att göra det samtidigt som rektorn går förbi bara för att se hans reaktion. 


Skämt åsido, den här dagen började underbart. Grodan fick MVG på samhäll b provet om statsskick (can I get a high five?). Det kan man verkligen kalla en go start. Efter det hade jag matte e, biologi b och filosofi. Inte lika go fortsättning. Nu blir det faktiskt religionsplugg inför morgondagens prov. Får väl se hur det går. Tror jag får blanda till lite mer O´boy. 


Vad vore livet utan dig?
Du betyder allting för mig.
Din söta smak och härliga bitar.
Sitter jag varje dag och prisar.

När läxorna blir flera.
Och jag måste integrera
Fungerar du som en räddande livboj.
Jag älskar dig daim O´boy


Yours sincerely invisiblefrog


Pyromanpluggis

Det har minst sagt varit en händelsefull dag för grodan.

Först lyckas hon tutta eld på sin lillasysters tröja. Eller ja. Det råkade vara ett tänt värmeljus på köksbordet och grodan råkade slänga iväg ett klädesplagg utan att titta efter först och ja resultatet blev ju som det blev.

Efter att ha lekt pyroman så har jag faktiskt fått gjort något viktigt. Något stort. Något helt ofattbart underbart. Jag har... *trumvirvel*... skrivit ut mitt 14 sidor långa projektarbete.


WIIIHOOOOO! Känslan av att skiten äntligen kan räknas som klar är så överväldigande. Inget mer skrivande i loggboken och inget mer tråkig reflektion över försurade sjöar. It is awesome.


Visst blev det snyggt?


Nä nu måste jag dämpa glädjen lite. Hm hur då? Oh nu vet jag. Jag pluggar inför religionsprovet på torsdag... yay. Snacka om glädjedödare. 


Om någon annan här har eldat upp sina syskons kläder samma dag som de blev klara med sin projektarbetsrapport, så ska den människan banne mig få min sista påse O´boy med daim. (Säger vi i alla fall)


Yours sincerely invisiblefrog



Talking-frog

Vad är meningen med livet?

Det var ungefär det vi satt och snackade om hela Filosofi A. Jag hade bara sovit 4-5 timmar inatt. Ni kan ju föreställa er hur tom i skallen jag var. Ungefär såhär:

"Öh... ja... meningen.... öh livet... öh...vad var frågan nu igen?"


Nu är det tre timmars håltimma innan Fysik B lektionen. Jisses vad taggad jag är... not. 


Jag har förresten insett att jag måste lära mig att hålla käften. Har alldeles för lätt för mig att öppna upp mig för i princip vem som helst. Sånt kan alltid komma tillbaka i efterhand. 

"Ursäkta, hur mycket är klockan"

"Du vet, när jag var liten så hånglade jag med en lyktstolpe"

"...va?"

"Fast lyktstoplen var otrogen, så jag började få problem med synen....blablablabla"

"...."

*Efter en halvtimmes ärlighet, gråt och skratt*

"Halv tre."

"Va?"

"Ja, klockan alltså"


Det där är ju inte så nyttigt. Tänk om det är någon viktig person som jag hindrar med mitt babbel. Typ en mattant som måste med ett expresståg för att ta sig ut till en skola där hamburgarna tagit slut. En hjälte liksom. Tror jag ska sikta in mig på mer oviktiga människor istället. Typ rånare.

"GE MIG PLÅNBOKEN, SUBBA"

"Du vet, förra veckan kallade en person mig subba. Jag blev jätteledsen och åt ett kg glass hemma framför tvn. Då blev jag tjock och då... blablabla"

*En halvtimme senare*

"Herregud jag klarar inte mer, HÅLL KÄFTEN"

"babbel, babbel, babbel"

*rånare tar upp mobilen han rånade från sitt förra offer och ringer polisen*

"Ni har jagat mig i ett halvår nu. SNÄLLA kom hit och rädda mig från den här grodjävelns tjatter"


Tänk om allting kunde gå till sådär. Då hade jag kunnat bli en superhjälte. "Talking frog"- pratar ihjäl skurkarna. Måste börja sy på en dräkt eller nåt.


Yours sincerely invisiblefrog







Frog sad - sad frog

FAKE



Isn't easy to put on a mask?
A white one with a smiling mouth.
Inside it you can cry.
Inside it your soul can die.
And no one will ever notice it.

Quite amazing what an impact thoughts can have on you, isn't it?


Dålig dag för grodan. Väldigt dålig dag. 
Behöver mer O´boy med daim.
Behöver flytta hemifrån.
Behöver bli glad igen


Ska plugga den sista läxan för idag sedan ska jag börja skriva en ny novell. Ni visste inte det va? Att grodan är en liten writing lover? Klart ni inte visste. Jag skriver bara när jag är nere, vilket händer rätt så sällan.

So you don't need to worry! I'll be back on track in the morning.

But for now: music and writing.

Take care - said the Care Bear (usch, tyckte aldrig om det barnprogrammet, allting var så fluffigt och gulligt. Blä).


Yours sincerely invisiblefrog

I skolbänken

Sitter och halvt sover på sista lektionen för dagen, Samhäll B. Vi pratar om välfärdstat - och jag kan inte sluta tänka på påsen med O´boy hemma. Ingen vanlig O´boy - utan med daimsmak. Det är grodans absoluta favoritdryck. Inte nyttigt överhuvudtaget men ibland tycker jag att smaken faktiskt går före. 

Tjenare vad långt hår jag hade. Tjenare vad konstig jag ser ut. 
Men just det gloria ljuset kommer alltid mot mig vid tanken av O´boy med daim.



Jag kom och tänka på en så rolig grej häromdagen. Fast nu har jag tyvärr glömt av vad det var. Synd för er. Det var jätteroligt. Jag lovar.



Yours sincerely invisiblefrog

Brudgummen får säga vad han vill.

http://www.youtube.com/watch?v=oWsSDIQ1bHY

"Every now and then I get a little lost
My strings all get tangled, my wires all get crossed
Every now and then I'm right up on the edge
Dangling my toes out over the ledge
I just thank God you're here

'Cause when I'm a bullet shot out of a gun
'Cause when I'm a firecracker comin' undone
Or when I'm a fugitive ready to run, all wild-eyed and crazy
No matter where my reckless soul takes me
Baby you save me

It's hard lovin' a man that's got a gypsy soul
I don't know how you do it, I'm not sure how you know
The perfect thing to say to save me from myself
You're the angel that believes in me like nobody else
And I thank God you do"


/ You save me by Kenny Chesney


Okej det här är definitivt låten som ska spelas på mitt framtida bröllop. Däremed basta. 


Yours sincerely invisiblefrog

Muffinstime!

Visst är jag ändå en duktig flickvän ibland? Har bakat muffins åt min fining! Tänkte baka kladdkaka, men vi har inte tillräckligt med ägg eftersom älskling ska göra pannkakor. Får göra det en annan dag antar jag. Synd att jag måste åka hem idag och kanske inte kan komma hit nästa helg... ogilla.


Låt er inte luras. Det är likadana muffins. Men de till vänster har krossade maränger ovanför.
Gissa vilken som är min favorit?


Hmpf... älskling klagar över att jag inte diskat. Han måste ha bunken till pankakssmeten. Grodan need to do the dishes - smell yaa later. *Tar en muffins in i munnen*


Yours sincerely invisiblefrog

Fågelkvitter

Sitter och lyssnar på fågelsången utanför. Verkar som att våren är påväg! Även om det var minus 11 grader inatt.


Jag har alltid älskat fågelsång. Eller ja okej där ljög jag. Jag har många söndagar klockan 6 på morgonen hatat den för att den sabbat min sovmorgon. Men för det mesta så älskar jag den i alla fall. Speciellt ett minne kommer alltid tillbaka när jag hör små fåglar kvittra.


När jag var liten bodde jag i Angered i Göteborg. Jag bodde i det gulligaste lilla radhuset och verkligen älskade mitt liv. Speciellt på våren. För då brukade jag alltid vakna av samma fågelsång och känna solens strålar värma de ställen av kroppen där täcket glidit undan natten innan. När jag fyllde 8-9 år (är inte helt säker på just åldern) så minns jag att jag älskade fågelsången mer än någonsin. Det var andra maj, solen sken och jag fyllde år. Jag kom hem från skolan, slängde snabbt in väskan i hallen och sprang sedan ut igen. Jag hade på mig den mest vidriga lilla spetsklänningen med blommor på, men det är helt onödig information. I alla fall så fanns det gungor som vätte mot den gemensamma parkeringen. Där satte jag mig och började gunga. För snart skulle pappa komma med bilen. Och då skulle det bli födelsedagsfirande!


Medan jag gungade sken solen något helt underbart, lukterna som är så specifika på våren kittlade mig i näsan och fågelsången lät hur vackert som helst. Och jag minns, att just i det ögonblicket, var jag som lyckligast.


Ta vara på de bra stunderna - de hjälper dig igenom de svåra



Yours sincerely invisiblefrog

Målmedveten groda

Färsöker vara stark
Försöker kämpa emot
Men hur slåss man mot något
Där det inte finns bot?



Låt er inte luras! Grodan är inte depp *gör en handvolt rakt ner i sängen*. Det där var bara något jag skrev för en tid sedan och som jag kom och tänka på. Varför kom jag och tänka på det? Jo för ni förstår grodan hade en dröm!


Vad texten handlar om mer specifikt är ovidkommande, men man kan säga att jag just då tyckte livet var meningslöst och jag hade absolut inga mål överhuvudtaget. 


Nu till drömmen. Jag gick i skolans korridor som om det var en helt vanlig skoldag. Skillnaden var att istället för böcker bar jag på en bebis. MIN bebis. MIN son. Jisses vad lycklig jag var. Alla mina klasskamrater sa typ "ååå vad sööööt", "han liknar dig" etc. Jag kunde till och med känna doften av honom. 

Den absolut bästa drömmen i mitt liv. Lätt.

I alla fall, efter drömmen kom jag och tänka på texten som inledde inlägget. Jag skrattade. För visst har jag en mening med livet. Visst finns det, inte bara ett, utan flera mål. Ett av de viktigaste för mig är att få barn. Inte kanske precis här och nu, eller imån heller för den delen, men inom tio år. 


Att ha mål i mitt liv ger mig lycka. Enligt aristoteles är det också det varje människa strävar efter under livet. Så jag uppmanar er att ha mål. Stora som små. Ett av mina största är att få barn, men det är jag villig att vänta med att uppfylla. Ett mindre mål är att njuta av glass. Det tror jag faktiskt att jag uppfyller nu på en gång. 



Yours sincerely invisiblefrog

Alone

Tjosan i trosan.

För ungefär tio sekunder sen stack älskling iväg till bussen. Han ska på nån konstig sittning eller nåt med sin högskolegrupp? Konceptet är i alla fall att han och några till ska käka "frukost" och supa. Det betyder att han kommer komma hemranglandes någon gång i natt alternativt på morgonen. Vilket innebär att lilla grodan är solo. TACK OCH LOV FÖR INTERNET.


Hur ska jag spendera resten av dagen? Självklart kommer jag vara inne på datorn hela tiden (hallå liksom), men funderar på om jag ska hinna plugga lite med. Kanske baka något till och med. För man kan ju inte plugga utan något gott att äta. Så här får det bli:


1) Baka (antingen muffins, sockerkaka eller kladdkaka)

2) Dator (där ingår: läsa bloggar, facebook och kolla på House <3)

3) Plugga


Tror jag får vara beredd på att skippa punkt tre om tiden tar slut. För säkerhets skull.


Yours sincerely invisiblefrog

Vad gör man inte för lite mys

"Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör"

Också en låt jag har svårt för. Är det inte dags för mys alla dagar? Sen skulle jag knappast välja att mysa om det fanns en risk att dö på cupen.

Fredag

"Grodan, det här är ett livsfarligt uppdrag."

"Okej tagga... tagga... jag är redo. Vad är uppdraget?"

"Du måste simma i den här tanken med frätande syra, pussa hajen i bassängen på andra sidan och sedan ta dig förbi Bert Karlsson när han sitter och käkar semlor."

"...Nu skämtar du va?"

"Vill du eller vill du inte ta dig fram till soffan med chips?"

"Självklart att jag vill det. Ge mig en sekund bara. Måste tagga till. För det är ju dags för fredagsmys, om det så är det SISTA jag gör! Geronimo... BLUBBFISK VAD ONT DET GÖR!"



Tragiskt nog så försvann grodans ansikte mystiskt i den där frätande syran.


Ne... tror faktiskt inte grodan är så desperat. Kan ju bara köpa en chipspåse och ha lördagsmys dagen efter istället.


Ska strax hoppa på bussen, gå på möte och skaffa lite grejs och sedan sätta mig på bussen ner till älskling. Kommer antagligen dra iväg på filmkväll hos min ungdomsgrupp senare med, vi får väl se om vi orkar.

Blubbfisk också! Jag skulle ju gå ut med hunden! Shit pommesfrites! Blir ett hastigt farväl från en stressad groda.


Yours sincerely invisiblefrog

You are beautiful no matter what

Så var utväxten färgad! Resultatet blev bra bortsett från några envisa fläckar i pannan och på kinden, men det finns ju fläckiga grodor så jag kommer nog inte stå ut allt för mycket. 

Mitt efterlängtade anteckningsblock från flatebo har förresten kommit! Grodan gillar! Den är riktigt fin och kommer komma väl till pass det här året. Men mer om det senare.

"My presence will go with you. I'll see the journey to the end."



Det står ett bibelord längst ner på varje sida. Dumma kassa mobilkamera...
"God has made everything beautiful in its time."
~ Ecclesiastes 3:11


Där har vi bevis nog för grodan att alla är vackra. Säger någon någonting annat ljuger de. DU är vacker oavsett vad du fått höra, oavsett vad någon påpekat, ja OAVSETT allt. Vill verkligen att alla förstår det, inklusive mig själv. Damn, we are all just freaking beautiful. Klart slut, end of story, peace. 


Yours sincerely

Nasty pics. Känsliga varnas.

Grodan är av kvinnligt kön (NÄHÄ?!). Därför tvingas grodan ibland att tortera sig själv. Nu senast skulle hon raka benen. Kombinationen av gammal rakhyvel + en klumpig groda = sönderhackade ben. Väldigt kul när man hoppar ut från badrummet och försöker att inte fläcka ner golvet med blod och ens småsyskon påpekar det uppenbara:

"Mia, dina ben blöder"

"JAG VET KAN DU GE MIG PLÅSTER ELLER?"

"... HAHAHA du ser ut som Mimmi Pigg med de där tofsarna på huvudet"

Precis det som jag tänkte tillägga ju. "Hämta plåster, och just det ja, jag ser ut som en seriefigur". 


Lite estetiskt ändå.

Här försökte jag karva ut mitt ansikte. Det blev istället... ja... you tell me.

Just den här hälen lyckas jag faktiskt döda varje gång jag rakar mig.


Kanske ska påpeka att det ser värre ut irl. Nu när jag äcklat klart i bloggen ska jag fortsätta min pluggdag. Det går konstigt nog inget vidare. Undra vad det kan bero på? *Stoppar diskret ner playstation 2 spelet i lådan* Jag har verkligen ingen aning. 

Jag längtar till den dagen då det blir inne med hår på kroppen. Fatta hur mycket pengar på plåster jag hade sparat? Önskedrömmande.


Älskling målade på min mobil. Tur att någon kan uppskatta mig trots mina ben.

Yours sincerely invisiblefrog

Baloo är en smart björn

Gomorron! 

Idag är det inplanerat en stenhård pluggdag för att lätta mitt samvete lite. Sedan bär det av till willys för att köpa hårfärg och färga utväxten. Vem har råd att gå till frisörer liksom? Jag vet inte hur andra har det men jag betalar hyra hemma så då blir det inte så mycket pengar över. Min mamma är grym på att färga mitt hår dessutom. Så istället för 1000-2000 kronor betalar jag 80, grodan gillar!


Min nya positiva livsstil har redan fått sig en törn. Dagens samhälle är nämligen utformat så. Oavsett hur många gånger man vaknar och tänker att idag är dagen då jag kommer uppskatta mig själv för den jag är, så räcker det med en bild i en tidning eller en reklam på tv för att slå ner en. I mitt fall var det inte något av de men ett bakslag blev det. Men men, what to do? 


"Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser. Glöm bort bekymmer, sorger och besvär"


Precis Baloo, bra sagt! Grodan will not give in.


Yours sincerely invisiblefrog

Time for change

Tog en väldigt härlig och väldigt kall promenad förut. Blev falsksång, tårar och små kapplöpningar med hunden. Precis som det ska vara. Fast ändå inte. Jag saknar stället där jag bodde innan. Långt bort från civilisationen med en underbar natur. Stigar där man kunde gå i flera timmar för sig själv och bara kunna andas ut och ägna lite tid åt att vårda sitt inre. Sånt går inte här. Här kan man inte ställa sig och skrika rätt ut för då stör man alltid någon. Men det är också det enda jag saknar med det stället. Att kunna sova en timma längre och inte behöva byta buss är verkligen att föredra.


Change your thoughts and you change your world.


Detta är ett av mina nya motton i livet. Jag ska byta ut varje negativ tanke mot en positiv. Jag ska bli den glada och hoppande groda jag var innan... hm tonåren faktiskt. 

För varje:

"Kan inte" ska jag säga "Jag vet inte om jag kan, men jag ska försöka mitt bästa"

"Jag ger upp" ska jag säga "Jag tänker resa mig upp"

"Glassen är slut. Jag får väl svälta då" ska jag säga "Men det finns massor av goda grönsaker kvar"



För varje bakslag tar jag ett steg tillbaka för att sedan ta två steg framåt. Vilket är det bästa tipset jag kan ge både mig själv och till er. 


Yours sincerely invisiblefrog

Vissa dagar är jag suddig

When I think of life my head starts spinning



Is death the end of it or is it the beginning?


Is life like in the films, with love and adventure?



Or is it so bad, that it counts as a failure


I’ve already decided not to care about the meaning



Because the answers you get are always deceiving


I turn off my brain and then throw it in the bin



Laughing at it and poking enjoying my win


Brainless and happy I’m munching on a biscuit



And the only rhyme to that word is in fact brisket


When my brain is back, the thoughts invade my head



Tell me to enjoy life now, and not when I’m dead



I guess the message this poem wants to show



Is that the meaning of life is not important to know

// invisiblefrog



Att bilden är suddig beror inte på min mobilkamera. Det är helt enkelt så jag ser ut. Typ.


Jag åkte ju hem tidigare än planerat från min älskade. Inte för att vi bråkat, inte för att jag inte vill vara med honom och inte för att de köpt hem ett kilo glass här hemma som jag måste hjälpa till att äta upp. Jag åkte hem på grund av följande orsaker:


1) Mina skydd mot det som rimmar på fence tog slut och jag är för lat för att köpa nya.

2) Älsklingen har inte lov och skulle vara i skolan från 8-17 idag. Grodan skulle varit ensam utan internet och saker att göra i slottet. Kändes föga lockande.

3) Skulle ändå behövt åka hem på torsdagen eftersom jag har två viktiga möten på fredag så jag hade bara fått tillbringa lite mer tid (typ på natten) med prinsen.

4) Grodan tyckte att prinsen behövde en paus från henne eftersom hon kan vara rätt så frustrerande att ha och göra med.

Och slutligen

5) Okej jag erkänner, det fanns glass här hemma.



Idag har jag planerat in en lång, lång alltså jag menar SUPERLÅNG promenad med min lilla hund. Perfekt när man behöver tänka och få motivation för framtiden. Det är välbehövligt just nu. Talk to you later.


Yours sincerely invisiblefrog



En äkta bloggare, eller något

Igår bjöd ju älsklingen mig på den bästa middagen någonsin så här kommer några mobiltagna bilder (med oerhört kass kvalité). Mamma (om du mot förmodan skulle läsa det här) jag önskar mig en digitalkamera i studentpresent! Ifall ni inte förstått det så åkte jag hem tidigare än förväntat... kanske förklarar jag i ett senare inlägg eller så kanske jag skiter i det. I alla fall: 


Förrätt: Potatis och purjolöksoppa. Seriöst den godaste soppan som någonsin skådat. 
(Jag som skalade potatisen så det måste varit min förtjänst eller hur?)




Huvudrätt: Fläskkotlett, klyftpotatis och sås. 
(Ähum... gick faktiskt och åt upp potatisen som blivit över i plåten... glupsk groda.)



*Dreggel*



Efterrätt: Gräddglass med maränger. Grodans personliga favorit efter marängtårta.

Grodans andra favorit. 


Ojoj... lägger upp bilder på sin mat. Innebär det att jag verkligen är en bloggare nu? Blir lite smått skrajsen... men oroa er inte! Det är förhoppningvis en engångsföreteelse. Vem vill egentligen se bilder på någon annans mat? I och för sig hellre det än på någons mat som har passerat tarmkanalen. Nej usch och fy grodan vad är det du skriver! Nu går du och tar en påse chips... mmm.... chips... 


Yours sincerely invisiblefrog




Ont det gör ont men det går (8)

Hm ja blev ingen uppdatering igår ändå. Kan ju bero på att jag och älskling hade den mest underbaraste hemlagade tre-rätters middagen genom tiderna! Bilder kommer någon gång i helgen eftersom lilla jag glömde packa ner sladden som går från mobilen till datorn. 


Tyvärr förstördes dagen lite av en sak jag nämnde i ett tidigare inlägg som rimmar på fence. Jag var helt övertygad om att någon alien försökte gräva sig ut ur min mage. AJ säger jag bara. Stackars älskling. Jag är inte lätt att ha och göra med när jag har ont. Han frågade ett dussin gånger om han inte skulle åka iväg och köpa tabletter, men som den envisa groda jag är sa jag åt honom att det var slöseri med både tid och pengar. Framförallt ville jag inte att han åkte ifrån mig.


Därför tänker jag vara en jätteduktig groda idag och ta disken för tredje dagen i rad. Inte mer än rätt. Först måste jag dock spela zelda - ocarina of time. Varför? Because it is AWESOME! 


Ha en bra dag önskar spelnördsgrodan


Yours sincerely invisiblefrog




Happy <3 day!

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

önskar grodan med prins.


Uppenbarligen är jag påväg att sabotera rulltrappan.
Då är det tur att älskling håller koll på mig!


Jag <3 Dig
Din knasboll
En bättre uppdatering av dagen kommer förhoppningsvis senare. Beror helt på om grodan lyckas sno datorn igen.

Yours sincerely invisiblefrog

Båda är åtminstone röda

Var på IKEA tidigare idag för att grodan och prinsen behövde glödlampor, visp och handdukar. Vi fick köpt glödlampor och visp utan några som helst problem, men det blev lite strul med handdukarna. Hur i hela världen vi lyckades är för mig ett mysterium, men på något sätt fick vi köpt en medelstor handduk och en GIGANTISK handduk av samma märke. Jag paxade direkt den medelstora. Hur hade det sett ut om jag gick omkring med världens största turban på huvudet när jag tvättat håret?


För övrigt så är det ett väldans tjat här i slottet om olika saker. 

"Dags att skriva klart alla personliga brev och börja söka sommarjobb!"

"Ska du inte börja övningsköra?"

"Är det du som ätit av chipsen?"


Suck grodan tycker inte om att ta tag i såna saker. Eller ja möjlgen det där med att äta chps. Grodan gillar chips. 


Yours sincerely invisblefrog

There can be miracles

Gomorron solstrålar (och alla andra med)!


Ett mirakel har skett! Min älskade prins kom upp innan 10 en söndagsmorgon?! Tjenare alltså, jag är i chock. Jag borde få nobelpris eller något. Kanske införa ett grodpris som går till den groda som lyckats med det omöjliga? Fatta hur snygg grodan hade varit i smoking (eller vänta menar jag klänning?).


Efter väckning och dusch insåg jag att det fanns godis kvar i min lördagsgodispåse, och självklart tänkte jag:

"FRUKOST!"

Det gick dock inte min prins med på. Han ställde en skål med fil framför mig. Så jag kompromissade. Först åt jag godis, sen fil. För visste ni att det är bäst att brassa på ordentligt när det är dags för frukost?

"Ät som en kung på morgonen, som en riddare på dagen och som en fattiglapp på kvällen"

Tyvärr lever jag inte heller efter det uttrycket. Jag lever mer efter:

"Ät som en groda anytime"

Vilket innefattar mycket grönsaker och lite sötsaker. Eller var det tvärtom? Nej nu blir jag förvirrad, bäst att norpa chips från min prins påse. Han märker ändå inget, han har nämligen en date med sin gitarr för tillfället. Den apan!


Trevlig söndag!

Yours sincerely invisiblefrog

Det var en gång en groda...

"Hejsan hoppsan allihopa!"
"Hej hej grodan... suck"
Kom just hem från att ha tillbringat dagen i diverse affärer med sköna människor. Hittade den sötaste blusen någonsin som jag aldrig kommer ha råd med. Brukar märkligt nog vara så. Alla kläder jag har råd med är fula på mig. Hm, konspiration?
Jag och älskling handlade mat och dylikt innan vi åkte hem. Hans godis kostade 14 kr och mitt kostade 36. Hm, är jag glupsk eller är det också en konspiration? Hoppas på den sistnämnda.
På tal om glupsk: vi (eller ja han) håller på att fixa middag, Kyckling med ris (orginellt va!), och därför börjar jag smått fundera över en av de självklart viktigaste sakerna i livet. Varför finns det inte popcorn med kycklingsmak? Jag menar brukar man inte säga att allting egentligen smakar kyckling?
"Orm säger du alltså? Hm smakar som kyckling"
"Grävling minsann, jag var helt säker på att det var kyckling"
"Va är det kyckling? Jag trodde det var myrslok..."
Tror jag är trött. När jag är trött tänker jag konstiga saker. Därför uppdaterar jag alltid bloggen när jag är trött, finns inget vettigt att skriva när jag är pigg.
"Hejsan hoppsan allihopa!"

"Hej hej grodan... suck"


Kom just hem från att ha tillbringat dagen i diverse affärer med sköna människor. Hittade den sötaste blusen någonsin som jag aldrig kommer ha råd med. Brukar märkligt nog vara så. Alla kläder jag har råd med är fula på mig. Hm, konspiration?


Jag och älskling handlade mat och dylikt innan vi åkte hem. Hans godis kostade 14 kr och mitt kostade 36. Hm, är jag glupsk eller är det också en konspiration? Hoppas på den sistnämnda.


På tal om glupsk: vi (eller ja han) håller på att fixa middag, Kyckling med ris (orginellt va!), och därför börjar jag smått fundera över en av de självklart viktigaste sakerna i livet. Varför finns det inte popcorn med kycklingsmak? Jag menar brukar man inte säga att allting egentligen smakar kyckling?

"Orm säger du alltså? Hm smakar som kyckling"

"Grävling minsann, jag var helt säker på att det var kyckling"

"Va är det kyckling? Jag trodde det var myrslok..."


Tror jag är trött. När jag är trött tänker jag konstiga saker. Därför uppdaterar jag alltid bloggen när jag är trött, finns inget vettigt att skriva när jag är pigg. 


Grodan är ensam och allt är mörkt... ledsen groda.




Ljuset tändes och grodan blev lite gladare!


Grodan träffar sin prins och blir den lyckligaste grodan någonsin!

The End


Borde bli sagoberättare. Eller typ dricka en energidricka så jag får min hjärna tillbaka.


Yours sincerely invisblefrog

Morgonrutiner

Igår kväll

Jag: "HAHA jag kommer väcka dig typ nio imån bara för att vara elak!"


Älskling: "Ja, gör det. Så lär jag mig att komma upp."


Jag: "It's a deal."



Morgonen idag

Jag: "Godmorgon älskling! Klockan är till och med halv tio nu så dags att gå upp!"


Älskling: "zzzZZZzzzZZZzzz"


Jag: "... älskling!" 


*ruskar om*


Älskling: "Mhmmmmmm" 


*inser att det är en förlorad kamp, tar fram hans dator och lägger den menande framför hans ansikte*


Jag: "Facebook?" 


*älskling skriver in användarlösenord, vänder sig och somnar om*


Jag: "Facebook... <3"




Ja. Hur är era morgonrutiner då? Satsar på ett nytt försök att väcka honom vid halv elva. Kanske kan jag få honom att signera ett kontrakt som säger att jag aldrig mer behöver städa toaletten?


Yours sincerely invisiblefrog



Fundering

Hemma från skolan och fruktansvärt lycklig över att få en veckas lov. Ska dricka upp min oboy med vispgrädde och sedan packa ner de sista grejerna. Snart får jag träffa älsklingen = GG = Glad Groda.


Vill dela med mig av mina tankar om en sak. Eftersom jag tycker om att rimma så blir det en dikt. Skrev den för snart två år sedan, men visst stämmer den lite?


Är det inte märkligt hur livet förändrar sig?
Att saker blir olika om du är kille eller tjej
Tjejer ska vara söta, snälla och ha stil.
Killar ska vara coola, tuffa och ha bil.

Rosa hit och blått dit, vad spelar det för roll?
Varför är vi besatta, av denna ständiga kontroll?
Går hela världen under, om en pojke dockor gillar?
Eller tänk om en flicka, på bilar ivrigt pillar?

Efter en rosa barndom, flickan kvinna är.
Pojken har blivit vuxen, och mycket ansvar bär.
Men lever de som de själva vill, eller kan det vara så.
Att allt redan bestämdes, när de två var små?

Vem som ska sköta hemmet, sedan barnen passa.
Vem som ska sköta jobbet, tjäna pengar massa.
Könsroller i samhället det ser vi än idag.
Och visst gör man allting för att vara till behag.

Allting för att passa in, i den där ramen.
Allt från färgen på tröjan, till var man tar examen.
Att våga stå ut i mängden, att göra som man vill.
Är väldigt svårt att klara, när man kan allt utantill.

När du läst den här texten, så hoppas jag du ser.
Att du kan vara vem du vill, och sen så mycket mer.
Låt ingen annan få dig, att ändra ditt synintryck.
Och minns de fyra orden "Fall inte för grupptryck".


Anledningen till att jag hoppar från genusfrågan till att helt plötsligt dilla om grupptryck är för att jag tycker det finns en koppling mellan dem. Nämligen att man i dagens samhälle inte får stå ut. "Där har du fel grodan lilla" tänker ni kanske då. "Se på alla alternativa, punkarna, hårdrockarna, de med fyrkantiga stora glasögon etc. Visst vågar folk stå ut!" 

Jag hävdar faktiskt motsatsen.

När jag pratar om genusperspektivet är det framförallt att det ska vara en så tydlig skillnad mellan små flickor och små pojkar. Hur många föräldrar ger sin son dockor? Kläderna är också väldigt skilda åt. Byxkjolar, tights och rosa! Tänkte en enda utav er på en pojke när ni läste den meningen? Eller ska vi ta byggare bob, bilar och blått! Hur många kan med handen på hjärtat säga att de såg en liten flicka framför sig när de läste det? Föräldrar som inte är könsneutrala är absolut inte sämre föräldrar än någon annan. De har bara valt att inte låta sina barn sticka ut och på så sätt riskera att deras barn blir utsatta för påhopp av folk som inte vet bättre. Samhällets syn på vad som är flick- och pojkaktigt har inte ändrats och frågan är om den någonsin kommer att göra. Man kan skrika bäst man vill att man är könsneutral, ser man en pojke med kjol reagerar man. Okej, där blev det lite för mycket generalisering. VISSA skulle ha reagerat. Bättre så?

Om man då tittar på ungdomsgenerationen istället. I Göteborg idag kan du nästan se fler stilar än människor så hur kan jag ens våga tänka tanken att ingen vågar stå ut? Det jag menar är att det har blivit en motsatt effekt. När jag var liten så handlade det om att ha på sig samma som alla andra för att inte sticka ut, nu gäller det att ha en egen stil för att passa in. Klär man sig likadant som någon annan får man direkt missnöjda och himlande blickar. 

"Shit så oorginellt att inte stå ut utan klä sig precis som den där människan gjorde där borta. Vi är så mycket coolare för vi vågar stå ut"

Stå ut från vad? Det finns ju ingenting att stå ut från längre? 95 % (vill poängtera att detta inte är faktabaserat utan helt och hållet antaganden från min sida) av alla människor har en egen stil. Just NI (säg en grupp på fem pers) står inte ut. Problemet är att eftersom grupptrycket säger att man ska ha en egen stil, så har alla en egen stil. Vilket gör att de som står ut är de som tidigare var normen.


Jag skriver inte det här för att få folk att sätta på kjolar på sina söner eller byggarbetshjälmar på sina döttrar. Jag skriver inte det här för att jag vill att alla ska se likadana ut. Jag skriver det här för att visa mitt perspektiv i frågan. 

Förhoppningsvis klär ni era barn precis som NI vill och inte som samhället vill. 
Förhoppningsvis använder ni stilar som ni tycker om, oavsett om någon annan har likadana eller inte.

Varför måste allting vara så kategoriserat...

Yours sincerely invisiblefrog

Packning på g

Packar mitt i upplysningen! Eller nja det är ju lite svårt att faktiskt fysiskt finnas till på 1700-talet och samtidigt packa min gamla väska här under 2000-talet. Man blir faktiskt förvirrad när man ena sekunden lever sig in i förnuftets epok för att i nästa besluta om man ska packa ner rosa eller röda raggsockar. 

Varför packar grodan, och varför i hela världen väljer hon inte grå raggsockar?

Imorgon, ser ni, ska hon nämligen fara iväg hem till sin älskade prins och tillbringa en hel vecka i hans fötrollande slott. Något åt det hållet i alla fall. Eftersom grodan är av kvinnligt kön så kan hon inte bara packa ner sin tandborste och sen dra. Nej allt måste vara noga planerat. Minst en outfit för varje dag, hår och smink grejsemojs, skolböcker (ska användas som ved såklart) och tillsist en pryl som är bra att ha ifall det oväntade skulle hända. U girls know what I'm talking about. Det rimmar på det engelska ordet för staket. Angående raggsockarna så har det en enkel anledning: det är hål i mina grå raggsockar. May they rest in peace. 



Rimmar på fence alltså. Jaktlicens?


Blubbfisk också. Måste få plats med Kurt (ni minns, min lilla mini-pc) också. Hm... Kanske om jag monterar ner honom i små delar? Äsch det löser sig alltid. I värsta fall får jag ta bort det mest onödiga, skolböckerna.


Yours sincerely invisiblefrog

Tjoho

Wiho! Vg på fysikprovet! *Grodfive*


Bara religionslektion kvar sen bär det av till konfirmander. Awesome!





Här är ett roligt skämt förresten, eller ja beror på hur man definierar roligt.

"Vad kallar man grodan som inte kan hoppa?"

"Öh...hopplös?"

"... Way to spoil my joke!" -.-

Haha. Kul. Eller nåt.


Yours sincerely invsiblefrog




Grodan tipsar

"If I hear just one more time
That I should try and be more open-minded
I think I just might scream
The world says this is all there is
Yet I believe the One who says there's life after this
Now tell me how much more open can my mind be?"


http://www.youtube.com/watch?v=1LhUdmlDfB4

One Trick Pony by MercyMe <3


Idag är det torsdag. Det betyder att det bara är en dag kvar till fredag. Det betyder att snart är det lov. Grodan glad.
För övrigt måste jag verkligen plugga på litteraturhistoria när jag kommer hem... prov imån ju. Hm. Det kommer ju... gå bra... Eller inte.

Yours sincerely invisiblefrog

Morr till borr.

Personerna i lägenheten ovanför borrar. Högljutt. När grodan försöker plugga. Grodan - frustrerad

Nog för att man får lov att göra om lite hemma hos sig själv lite då och då.... men att borra non stop i en timme?


Det här är grodans hund. Hon heter Lizzie. Lizzie tycker inte heller om borrmaskinen.


Hm undra om man borde skicka de som borrar att skriva mitt litteraturhistoria prov? Jag menar de borde ha lärt sig mer än nog när jag måste skrika för att kunna repetera muntligt (vilket är my way to study).

Yours sicnerely invisiblefrog

Grodan bojkottar balen

Okej failade just på Matte E provet. Låt oss dra ett streck över det så grodan kan bli glad igen.


Här sitter jag och funderar på lunchrasten. Vad funderar jag på? Tja, idag är det om något så trivialt som studentbalen. Går ju som sagt sista terminen på gymnasiet vilket medför att man måste ta beslut angående olika kommande evangemang. Studenten finns inte mycket att säga om, jag har köpt mössa, ska köpa klänning och ska inte åka med på klassens flak. End of story. Balen däremot tycker jag är ett så intressant fenomen att jag känner att jag vill dela med mig av mina tankar om det.

När jag gick första ring minns jag att tjejerna i min klass var samlade runt några bänkar under en håltimme och samtalsämnet kom in på balen. 

"Shit tänk om man inte får en dejt?"

"Vilken färg ska min klänning ha?"

"Ska vi åka limousine?"

Alla pratade i mun på varandra och jag satt där förbryllad och förstod inte varför folk blev exalterade. 

"Men... det är ju mer än två år kvar..."


Balen. Vad är det som är så speciellt med den? Priset för en biljett är på min skola 655 kronor vilket jag tycker är helt absurt. Lägg till alla pengar som krävs för finkläder, hår, transport etc... Är det verkligen värt det? Missförstå mig inte jag tycker det är great att folk blir glada och längtar etc. Men varför tänker man inte mer på elever med mindre medel att röra sig med? Vissa har knappast råd att slösa bort halva studiebidraget på en biljett för att sedan samtidigt ha råd att klä upp sig extra fint.

Jag vet inte... men jag tycker inte det är värt pengarna helt enkelt. Hela grejen är lite överdriven.

Därför ska jag sitta i mina rosa mjukisbyxor på en biograf under balkvällen. Det gäller att njuta av de små nöjena i livet med. 

Grodans balklänning.

Your sincerely invisiblefrog

Yttrandefrihet vs. Sårade känslor

Läste inlägg från vissa medlemmar i facebookgruppen "Vi som stör oss grovt på tjejen som sjunger på halebop reklamen". Vet inte riktigt vad jag ska säga... Grodan skäms... Grodan skäms...

Okej, reklamen är jobbig, den fastnar på hjärnan och är allmänt dålig. Varför inte då skapa en grupp som istället heter "Vi som stör oss på halebop reklamen"? För kommenterarna från vissa i gruppen gör att man blir ledsen över hur vissa människor tror att man kan använda yttrandefriheten till. Folk hatar henne, kallar henne hora, gnäller på hennes sångröst, gnäller på hennes utseende och beter sig allmänt idiotiska. När någon påpekar att det kanske skulle vara bra med ett namnbyte och att det faktiskt kan klassas som mobbning att starta en grupp som handlar att man "stör sig grovt" på en individ så kommer försvaret.

"Vi får säga och tycka vad vi vill. Yttrandefrihet!"

Öh jo jag har också läst det mest grundläggande i samhällskunskap och vet om att det råder yttrandefrihet i Sverige. Men vad är det som är moraliskt rätt med att sitta och spy ut hur mycket man hatar en person som sjunger i en reklamfilm? Är det alltså då också okej att starta en grupp som heter "Vi som störde oss grovt när (random namn) i 5b sjöng på skolavslutningen"?

"Självklart inte" Svarar hatarna. "Men hon i reklamen har själv valt att den ska publiceras och då blir hon en offentlig person"

Jamen jaha. Så det är så det är. När man blir en offentlig person (frivilligt eller ofrivilligt) så har alltså alla andra människor rätt att skriva vad som helst om en, och det ska man bara svälja? Rycka på axlarna och mummla

"Tja... jag valde ju själv att förverkliga min dröm och försöka tjäna pengar så då måste de självklart få lov att kalla mig ful, kass och hora"


Nä i mina ögon är det mobbning och då får folk säga vad de vill. När en grupp verkligen RIKTAR sig mot en person är gränsen överskriden. Samma sak med andra grupper om  specifika politiker etc... Min åsikt i alla fall.

Personligen är jag en person som hatar stavfel (undviker de så mycket jag kan) så därför borde jag starta en grupp i stil med:

Vi som stör oss GROVT på att gruppen "vi som stör oss grovt på tjejen som sjunger på halebop reklamen" har skrivit sjunger på istället för sjunger i. 

Men det hade varit omoget av mig så därför avstår jag. 

Spread the love instead of the hate.


Yours sincerely invisiblefrog

Uttråkad groda

Siiter och målar rödlöksceller. Det är lika tråkigt som det låter. Man skulle kunna säga att rödlöksceller ser ut som en tegelvägg fast med väldigt ojämna kanter. På toppen av det hela måste jag när jag är klar måla om mina färglada celler, fast den här gången när de har skrumpnat. Varför? Eftersom laborationsrapporter till biologi B inte är vettiga överhuvudtaget.

När jag är klar så kommer den stora frågan. Vad ska en ensam groda göra på sin håltimma? 

1) Öva på random prov och läxor

2) Leka med min nyckelringsbjörn

3) Spela spel på mobilen

4) Hoppa grodhopp i korridoren och samtidigt kväka

5) Äta lunch


Den som gissar rätt får ett svampbob fyrkant chokladkex om exakt 10 år (alttså 2021-02-08).


Det här är Bojje. Grodan älskar Bojje. Bojje älskar Jesus. Jesus älskar grodan. En cirkel!


Yours sincerely invisiblefrog

Andas ut

Har ÄNTLIGEN efter nära tre veckor fått ett besked som jag oroat mig som en tok för. Vad det är för något är oväsentligt men det känns så skönt att kunna andas ut och skratta åt den fåniga oron. Nu så kan jag börja leva livet fullt ut!

För övrigt har jag dåligt samvete över mitt dåliga engagemang inför matte provet, det går inget vidare med plugget måste jag säga. Får trösta mig med att det faktiskt gått en tredjedel av kursen redan. Helt sjukt hur tiden går fort egentligen! Det här året är fullt av så mycket stora saker att jag blandat har panik och glädjerus när jag tänker på framtiden. Återkommer senare med vilka planerna är för 2011. 

Nu ropar mamma att maten är klar. Yummie! Jag hungrar snart ihjäl... har endast ätit ett svampbob fyrkant chokladkex sen jag kom hem. Inte för att jag är något fan av den gula fyrkanten med fula byxor, utan för att jag gillar chokladkex. Sen att de är förpackade i nån random gul barnförpackning kvittar.


Yours sincerely invisiblefrog

I can talk slow, I just prefer to speed things up.

Höll ett litet mini tal på två minuter under Engelska C lektionen nyss. Enda kritiken var tydligen att jag pratar för fort. Vilket jag redan visste. Av någon anledning behöver grodan prata i 120 km/h. Någon som vet några bra tips på hur man saktar ner sin talhastighet? Ska jag sätta in farthinder i munnen i form av godis (gillar den idéen) eller ska jag helt enkelt ta överdrivet många pauser?

Ungefär såhär:

"Heej....Jo....Nu...Ska....Jag....Berätta....En....Saga....För....Er"


Oj oj fick just reda på att min andra hälft har det trevligt med datorn. Sitter och kollar på "Gynekologen i Askim" på svtplay. Hur ska jag tolka det?



Bara för att klargöra, så det inte blir några missförstånd liksom.


Yours sincerely invisiblefrog

Kvällstips

Jisses, tre inlägg på en dag? Grodan has gone mad!

Jag vill egentligen bara tipsa om en helt fantastiskt awesome hemsida för alla kristna (andra också såklart men ni blir nog inte lika exalterade):  

http://flatebo.se/

Beställde just hem ett fruktansvärt vackert anteckningsblock... åå längtar tills det kommer ner i min brevlåda... *dreggel*

Rekommenderar också tuggummina som är formade som fiskar med smak av kanel. Inte för att jag smakat några utan för att hela grundtanken med fisk och kanel är underbar. 


Yours sincerely invisiblefrog

Attention.

Ensam är stark

Ett begär. Ett behov. En nödvändighet.
För att kunna leva. För att kunna andas. För att kunna orka.
Något vissa får i överflöd. Något andra saknar helt. Något otroligt värdefullt.

Uppmärksamhet.

Positiv, negativ eller neutral, oviktigt. Bara  den finns. Bara någon erkänner ens existens.
Utan den är man tom. Transparent som glas. Osynlig i världen.
Vissa försvinner helt. Vissa går sönder. Vissa slår tillbaka.


En ensam falk flyger över dalen. Bekymmerslös, fri från oro och märker inte nyfikna blickar. Svävar majestätiskt mot himlen. Flyger rakt in i solens skyddande ljus. Syns inte mer.

Några dagar senare syns falken igen. Lika nonchalant som innan. Kroppen är intakt liksom glimten bakom ögonen. Ingen förändring.

Om falken inte behöver uppmärksamhet för att överleva, varför ska vi människor då sukta efter den?
Låt de populära ha kul med sin "makt". De förlorar på det i slutändan.
För vad hjälper tidigare uppmärksamhet när man står inför andra kamper?
Kamper där man bara har sig själv att förlita sig på.

Frågan om överlevnad besvaras inte med ordet uppmärksamhet. Utan med ordet självständighet.

//
invisiblefrog


Filosofisk groda. Märk väl apan på väggen i bakgrunden. Grodan <3 Apan.


Anledningen till att jag skrev den här texten för cirka ett år sen var för att jag egentligen aldrig kände att jag passade in någonstans. Det fanns fack. Det fanns de snygga, de smarta, de snygga och smarta, de roliga etc. Men var fanns facket där jag hörde till? Det verkade inte finnas någon annan som förstod min humor, ingen som hade mina intressen, ingen som förstod varför jag föredrog att sitta och läsa framför att gå ut och äta på lunchrasten. Därför blev jag med tiden osynlig. Självmant utstött skulle man kunna kalla det. 

Uppmärksamhet är något de flesta vill ha, och självklart borde alla som vill ha det få det. Men man ska inte hänga upp hela sitt liv på att alltid vara som andra, alltid synas och liknande. För det är inte en dålig sak att ibland vara för sig själv. Varför skulle inte uppmärksamheten man ger sig själv vara lika bra som den man får av andra? Ta ett långt bad, ät en fet godispåse, spring i skogen och sjöng det falskaste du kan, vad helst DU blir glad av. Fastnar du vid tanken att du måste ha uppmärksamhet av andra för att duga som människa blir du snarare olycklig när du sen är ensam. 

Okej... väldigt osammanhängande text... men grodan har faktiskt precis skrivit biologi B labbrapport. 

Yours sincerely invisiblefrog

En vecka kvar

Idag tror jag att mitt bihang slog ett nytt personligt rekord, han vaknade innan tolv en söndag! Amazing. 

Söndag ja... vilket betyder dags för hemfärd och ny skolvecka för grodan. Just nu är det lite strul med hemfärden eftersom mitt busskort är ute på vift och min käre mor tror att "ju tidigare man hämtar desto bättre för alla" vilket går totalt emot min policy. Men det är bara att tänka positivt. Efter den här veckan är det lov! AWESOME! En hel vecka hos älsklingen liksom! Dock minns jag hur min snälla samhäll- och historia lärare förra året påpekade att sportlov för treorna inte är ett sportlov utan en vecka studiedagar, och därför skulle vi njuta av vårt "sista sportlov" i tvåan. Jag förstår inte vad han menar. Är inte alla lov omdöpta studiedagar...? Åtminstone på naturlinjen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och mysa lite innan det är dags för frukost och dusch. Vad äter grodan till frukost? Chips och dipp om hon själv får bestämma. Fil med flingor om mitt bihang får bestämma. Det får han oftast. När han tar hand om disken vill säga.


Yours sincerely invisiblefrog



Saturday (grodan kan engelska!)

Wiho lördag! Konfirmandmötet gick superbra, dock blir man lite småsur över att det börjar så tidigt. Klockan 10 på en lördagsmorgon? Det är ju nästintill brottsligt. Borde klassas som tortyr. Efter mötet stack jag och mitt bihang (hans nya smeknamn från och med idag) iväg till Ikea för att inhandla ett nytt täcke och lakan (brukar bli lite bråk på nätterna nämligen... ingen vill väl frysa om ryggen?). Nu sitter jag i finingens mysiga lilla etta och försöker plugga Matte E. It is not going well unfortunately. 

Efter matten blir det i varje fall belöning i form av tacos och senare chips och dipp. De som känner mig vet att chips och dipp är bland det bästa jag vet så gissa vem som kommer hålla i skålarna? Mitt bihang kan få en smörgås eller nåt istället, tycker jag låter rättvist. Nu ligger han förresten och stirrar på mig. Antingen vill han meddela något med blicken i stil med "snälla inte facebook nu igen" eller så har jag något konstigt i ansiktet typ kaksmulor. Jag gissar på en blandning av de två.

Nä nu återgår jag till matten, har ju ändå prov på onsdag. 


Yours sincerely invisiblefrog

Sims 3 tokig

Min lilla fining är äntligen här och man skulle ju kunna tro att vi ligger och myser under en filt med en stor påse godis eller nåt. Men vi är inte riktigt som andra par. Vi sitter och spelar sims 3. Varför? En väldigt bra fråga, jag önskar jag visste svaret. 

Det jag har upptäckt är att detta spel automatiskt bidrar till bråk. Till exempel: Vi har skapat oss själva som familj och valt tomt att bygga på. Min åsikt är att strunta i om huset blir snyggt och dissa allt som har med tapeter, dörrar och fönster att göra (lathet tror jag det kallas) men min partner är av åsikten att precis ALLT måste dekoreras noggrannt och precist. Vet inte hur länge han suttit och försökt välja hur ytterväggen ska se ut, men man kan väl säga att mitt tålamod tryter lite. Tur för honom att jag älskar honom mest för annars hade han fått se en väldigt osmickrande sida av mig. När grodan vill spela sims 3 ska man inte vara i hennes väg! 

Därför tänker jag nu locka undan honom med en popcornpåse. Tror ni det fungerar? I värsta fall får jag väl dra upp tröjan eller nåt och hypnotisera honom. Har hört att det är en effektiv metod för att könet med två extra pucklar ska få sin vilja igenom (för er som inte förstår så är detta ett grovt fall av IRONI. Jag stödjer inte objektiseringen av kvinnokroppen). 

Man bråkar inte med grodan. Då blir hon svart i ansiktet.

Yours sincerely invisiblefrog

Framtidskval

Sitter i mina underbara rosa mjukisbyxor nyduschad och betrakar mitt nystädade rum... Eller inte. Måste verkligen skärpa mig och ta fram dammsugaren, min fining kommer ju hit om några timmar! 

När jag kom hem från den ack så roande skolan idag fann jag en liten katalog på hallgolvet (brevinkast is the shit) adresserat till lilla mig. Glad som man alltid blir när man får någonting som inte är en mobilräkning dök jag ner efter katalogen (lyckades samtidigt snubbla på min Cavalier King Charles Spaniel, men det är ovidkommande) för att inspektera detta underliga ting. Kan väl säga att min glädje över att mitt namn stod på något som kom in genom springan på vår ytterdörr försvann rätt fort. Vad var det för katalog? "Högskoleval 2011".

Great. Jag som hade lyckats förtränga att jag snart måste göra ett livsavgörande val. Vad ska jag välja? Alla som frågar mig får automatiskt svaret "Civilingenjör i kemiteknik" eftersom det var min plan när jag började på naturlinjen. Det folk inte vet dock är att jag inte ens tycker om kemi. Jag älskar teater och att skriva skönlitterära texter. Men att söka till teaterhögskolan eller försöka bli författare känns inte som något tryggt framtidsval. Frågan som jag brottas med är alltså om jag ska:

Följa mitt hjärta och göra något jag VILL.

Eller:

Göra det jag föddes till att göra och skaffa mig en bra utbildning som ger mig HÖG lön.

De flesta känsliga drömmare hade antagligen högt predikat om att den första är vägen att gå och samtidigt bakat mig regnbågsmuffins. De flesta realistiska akademiker hade däremot prontat på att har man potentialen ska man ta tillvara på den samtidigt som de i sina mobiltelefoner hade diskuterat aktier. Var är kostymnissarna som snackar regnbågsmuffins i mobilen?

The big choice. To be continued. 


Yours sincerely invisiblefrog


*insert happy smiley*

Nu är lilla jag glad igen. Beror troligen på mina duktiga konfirmander som är såna sköna människor! Det säger jag er, finns inget mer uppmuntrande än när ett rum av hormonfyllda fjortonåringar faktiskt lyssnar på en! Nej men allvarligt, ibland undrar folk varför jag jobbar med konfirmander när jag inte får betalt och då skakar jag bara på huvudet. Vem behöver pengar när man istället får se att det man säger faktiskt påverkar (åtminstone några) människor positivt? Stora Höga konfirmander, om någon av er läser min blogg vilket är rätt så osannolikt, ni är alla AWESOME glöm aldrig det!


För övrigt ska jag ha konfirmandmöte med nästa grupp på lördag, sommarläsningsgruppen, och då ska även min älskade pojkvän hänga på. Vilket innebär att vi sover här imorgon... vilket betyder att jag verkligen måste städa mitt rum. Man kan inte se golvet längre. Så jag lämnar er kära läsare (hur många kan ni vara, 2? 3? 1 och en halv?) för att umgås med min lilla röda dammsugare. Ni får ett litet gött citat som avskedsord, eftersom jag gillar goa citat. 


Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta. / Groucho Marx


Yours sincerely invisiblefrog

Irriterad.

Jag är bekännande protestantisk kristen. Jag bär ett kors runt halsen och jobbar ideellt som konfirmationsledare. Jag har inga alls problem med att säga jag tror på Gud. MEN: Det är inte något jag öppnar en konversation med. Frågar någon om jag tror, så svarar jag ja. Men jag trycker inte upp min religion i fejjan på folk var femte minut och dumförklarar dem för att de inte "tror rätt".

Det heter att TRO inte att VETA, vilket är något som fanatiker har riktigt svårt att förstå. Jag kan varken bevisa eller "veta" (som man t.ex. vet att mat är föda) att Gud finns, men jag tror det av diverse skäl som är onödiga att dra upp just nu. Därför blir jag obotligt riktigt blubbfisk förbannad på folk som inte respekterar andras tro och åsikter. Detta gäller människor från alla grupper, kristna, muslimer, judar, hinduer, ateister, feminister... etc. Tydligen är det väldigt svårt för vissa personer i samhället att förstå att man inte kan kalla alla som inte tänker som en själv för idioter.

Går man sedan till personangrepp då blir jag så arg att jag helt ärligt talat funderar att gå ifrån mina principer och slå till personen på käften. "Gud finns/finns inte för att det står så här i bibeln/koranen" är inget bevis för att det är så! "Vissa män är svin" är inte ett bevis för att MAJORITETEN är det! "Ost smakar bäst av allt eftersom jag säger det, säger du emot är du ointelligent" är VERKLIGEN inget bevis. HUR SVÅRT ÄR DET ATT STOPPA IN LITE "Jag tror", "Jag tycker", "Jag anser", "Enligt min åsikt"?!

Nu ska jag lugna ner mig lite och spela zelda annars kanske skärmen på Kurt (alias min lilla skoldator) får en dejt med min högra knytnäve. 


Mitt namn är Flower Power. Jag har ingenting med inlägget att göra. Jag gillar solrosfrön.


Yours sincerely invisiblefrog

Orka komma på någon rubrik.

Är faktiskt inte i skolan idag, treorna har nämligen något så underbart som "projektarbetsdag" vilket innebär att jag kan ligga i mjukiskläder hela dagen och göra oviktiga förändringar i mitt nästan klara arbete. Jag har för övrigt fastnat på problemet att numrera sidorna i rapporten, utan att det blir nummer på de tre första (för det skulle tydligen vara ve och fasa om det blev det). Vilket i-landsproblem. 

Måste i och för sig hinna plugga på fysiken en sista gång innan provet imorgon. Jag och fysik är inte vänner i nuläget. Varje gång jag ser boken tänker jag tillbaka på när jag desperat försökte lära in Arkimedes princip under fysik A kursen. Visst skulle man kunna tro att b-kursen skulle bli lättare (åtminstone mer intressant)? Jag kan tala om direkt att det är den inte. I alla fall när jag kämpade med att fatta varför man överhuvudtaget ska bry sig om vad som händer med vattnet när man badar under A-kursen, så skrev jag en liten text till Arkimedes. Eftersom det här inlägget redan är värdelöst, kan jag lika gärna slänga upp den med. Håll till godo. 


Kära Arkimedes, en av fysikens fader.
Du din dumme jöns har inte gjort mig glader.
Att i fyra timmar, försöka räkna och förstå.
För att på fysikprovet blott ett g uppnå.


Formler hit och formler dit, alla ska de in.
Dock måste jag säga att tråkigast var din.
Att densitet plus volym plus något konstigt "g".
Kan bli något överhuvudtaget är jävligt svårt att se.


Tänk om du den dagen, som du tog ett bad.
Istället rest ditt arsle och gått en promenad.
Då hade du kanske inte förstått och kommit på.
Din "Arkimeds princip" som får mig att dig vilja slå.


Kära Arkimedes en spark i ändan bör du ha.
Så hårt att du aldrig mer ett steg kan ta.
Men tänka sig det hinner jag inte just nu utföra.
För tack vare dig, har jag uppgifter kvar att göra.


Och för att avsluta denna konstiga frågestund.
Vill jag attackera frågan som till dikten står i grund.
Kära Arkimedes du som på kunskaper är rik.
Varför var du tvungen att forska i fysik?


// invisiblefrog

Kan tilläggas att jag fortfarande inte förstår den där förbannade principen. Nu blir det mer plugg... efter lite TV då såklart. 


Yours sincerely invisiblefrog

Nu ska jag plugga matte, eller nej engelska, eller nej svenska, eller nej...

Har just suttit i över en timma och gjort innehållsförteckningen till min projektsarbets-rapport. Egentligen borde jag inte ha gjort det. Egentligen borde jag ha jobbat fysik b (som jag bestämde igår att jag skulle göra idag) eftersom jag har ett prov i ämnet på torsdag och jag kan ungefär lika mycket om fysik som en elev i lågstadiet kan om derivata. Trots denna uppenbara "need to freaking plugga arslet av mig"- situation så valde jag att sätta mig och jobba med något jag verkligen inte ligger efter i. 

Den givna frågan är då såklart: varför?

Varför i hela världen prioriterar jag inte att plugga det jag faktiskt BEHÖVER plugga? Är jag möjligen lat? Har hunden ätit upp min fysikbok? Eller tycker jag det är fantastiskt kul med att skriva på projektarbetet? 


Jag tror inte svaret ligger i något av det jag rabblade upp (även om hunden faktiskt har försökt använda min bok som köttben). Jag tror snarare att det är något psykologiskt. När man behöver/måste göra något då känns det helt plötsligt föga lockande. Samma sak när min käre mor säger åt mig att städa rummet, och jag demonstrativt kastar ner några extra papper på den överbelagda golvytan i ett försök att visa vad jag anser om hennes begäran. 

Tyvärr kommer impulsen att städa rummet lite för sällan.

Däremot kan jag en vanlig söndagsmorgon när rastlösheten smyger sig på sätta igång och storstäda varje vrå av rummet i flera timmar, bara för att jag helt plötsligt känner för det.


Därför pluggar jag saker jag egentligen inte behöver plugga de gånger jag borde plugga något mer aktuellt. Det för i och för sig med sig vissa fördelar ibland. Nästa gång jag behöver skriva på projektarbetet, och istället läser om hinduism i religionsboken, så vet jag att det inte är någon fara på taket. För jag ligger fortfarande före med projektarbete efter förrra gången jag behövde plugga om magnetism. 


Yours sincerely invisiblefrog

RSS 2.0